pannenkoeken mugcake

Kruidige pannenkoeken mugcake

Voor dit recept heb ik mijn 2 favoriete ontbijtrecepten gecombineerd en omgetoverd tot 1: pannenkoeken mugcake! Gewoon een mugcake gemaakt van pannenkoekenbeslag. Echt super lekker en je hoeft het fornuis niet te gebruiken.

Green Gypsy #PancakePower
Zoals al eerder gezegd ben ik 1 van de ambassadeurs van Green Gypsy Spices en…. shame on me…. was het al weer even geleden dat ik een receptje heb geplaatst. Tijd dus om dat weer eens te doen. Een tijdje terug ontving ik namelijk een pakketje met 3 producten uit het do-it-yourself collectie. De #PancakePower is een mix van boekweit, gierst en kruiden. Deze mix is glutenvrij (boekweit en gierst bevatten geen gluten) en ik maakte deze pannenkoeken mugcake ook nog eens lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.

pannenkoeken mugcake

Gezonde pannenkoeken
Er staan al veel gezonde recepten van pannenkoeken op mijn blog, zie deze rubriek. Daar komt deze pannenkoeken mugcake bij, want waarom zou een pannenkoek altijd op een traditionele manier gebakken moeten worden? Juist: niets leukers dan afwisseling. Iedere keer een ander ontbijt is toch super?! Ik maakte deze mugcake eigenlijk wel geheel volgens recept, alleen gebruikte ik geen fornuis, maar de airfryer. Oven kan ook hoor!

Wat heb je nodig?

 • 1 rijpe banaan
 • 1 ei
 • flinke scheut plantaardige melk
 • 40 gram #pancakepower
 • PAM-spray of olie/boter om in te vetten
 • optioneel: zoetmiddel naar keuze

Doe alle ingrediënten in een blender/mixer en mix het tot een glad beslag. Vet het ovenschaaltje in en giet het beslag erin. Ik hield 3 plakjes banaan over om als garnering te gebruiken. Bak in de airfryer op 190 graden (voorverwarmen hoeft niet) 5 minuten, leg er vervolgens de plakjes op. Omdat het beslag erg vloeibaar is, zakken de plakjes naar de bodem als je het gelijk zou doen (deze stap hoeft niet, je kunt ook alle banaan mee blenden). Bak dan nog eens 10 minuten. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de mugcake in 25-30 minuten gaar. Let op: de baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen, de pannenkoeken mugcake is gaar als de bovenkant goudbruin is verkleurd en een prikker er droog uitkomt.

pannenkoeken mugcake

(Serveer)tip
Super lekker met wat ahornsiroop. Het is best machtig, maar niet genoeg voor 2 personen. Ik at het in 1 keer op, maar was eigenlijk nét teveel. Enorm lekkere mix, zeker voor herhaling vatbaar dus dit recept. Gelukkig voor mij komt het weer voor warme ontbijtjes er weer aan want dat blijft toch écht wel favoriet 😉

Liefs Ester

3 Comments

 1. Hoi hoi, waar kan ik de pancake powder bestellen? Voor de mug cake?

  Hoor het graag!

  Gr jess

 2. Hallo Esther,
  waar kan ik deze pannenkoekenmix kopen?
  Groet Eva

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*