kwark amandeltaartje

Kwark amandeltaartje met blauwe bessen

Ik bak taarten…. véél taarten! En ja: ik ontbijt hier dus ook gewoon mee. Dat kan ook gewoon, zoals met dit kwark amandeltaartje, want het is gewoon gezond en dus een prima start van je dag!

Ontbijt proof
Ik krijg regelmatig de vraag of ik ook daadwerkelijk ontbijt met bijvoorbeeld de taarten of cakes die ik maak. Ja zeker! Dit soort ontbijtjes maken je toch blij in de ochtend?! Het is gewoon gezond en sinds ik mijn lichaam heel goed ken verwen ik mezelf dan ook regelmatig met taart in de ochtend. Dit kwark amandeltaartje is daarnaast ook nog eens geraffineerde suikervrij en vrij van gluten. Dubbel feest 😉

kwark amandeltaartje

Hoeveel kun je er van eten dan?
Tja daar kan ik je eerlijk gezegd geen antwoord op geven. Zoals je misschien inmiddels wel weet is dat per persoon en per persoonlijk doel verschillend. Ik at 2 puntjes als ontbijt met een latte macchiato, maar misschien is 1 puntje meer voor jou of een halve taart? Het is maar net wat je de rest van de dag eet. Deze taart is overigens ook uitermate geschikt als tussendoortje of serveer aan je visite bij de koffie/thee. Ik heb voor dit kwark amandeltaartje een ronde cake-/bakvorm van 18 cm gebruikt.

Wat heb je nodig?

  • 45 gram rijst- of boekweitmeel
  • 30 gram amandelmeel
  • 300 gram (magere) kwark
  • 1 ei
  • 2 theelepels arrowroot *
  • zoetmiddel naar keuze **
  • 2 handjes blauwe bessen
  • ongeveer 1 eetlepel amandelschaafsel
  • eventueel wat olie/PAM-spray om in te vetten

* te vervangen voor tapioca- of kokosmeel
** ik gebruikte flavdrops vanille, maar je kunt ook ieder andere suikervervanger naar smaak toevoegen

Meng het ei met de kwark en doe hier het meel bij. Roer goed door elkaar en meng er dan de arrowroot doorheen. Breng op smaak met zoetmiddel naar keuze. Beleg een bakvorm met bakpapier of vet het in. Verdeel het mengsel over de bodem en bestrooi met de blauwe bessen en het amandelschaafsel. Bak in de airfryer op 170 graden, voorverwarmen hoeft niet, in 24 minuten gaar. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak ongeveer 35-40 minuten. Let op: baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. Dit kwark amandeltaartje is gaa als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is verkleurd.

kwark amandeltaartje

(Serveer)tip
Zoals ik al schreef heerlijk als verantwoord ontbijt of tussendoortje. Wissel af met (seizoens)fruit voor iedere keer een andere traktatie. Eat denk je bijvoorbeeld van deze soortgelijke variant met frambozen? Serveer eventueel met wat extra kwark en vers fruit. Zo lekker! Volg jij mij trouwens al op Pinterest? Volg mijn borden om niets aan inspiratie te missen!

Liefs Ester

kwark amandeltaartje

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*