kwark cheesecake

Kwark cheesecake met fruit

Deze kwark cheesecake bakte ik voor mijn collega’s om te trakteren voor mijn verjaardag in december. Geïnspireerd op een bestaand recept!

Meest populaire recept
Deze kwark cheesecake is een variant op deze gezonde cheesecake. Een van de eerste recepten op mijn blog en het meest bezocht, gemaakt en gepint vanaf dit Pinterestbord waar je alle taarten van mijn blog terug kun vinden. Ik vind Pinterest dus echt geweldig want je doet er zoveel inspiratie op. Daarnaast merk dat steeds meer lieve volgers hier hun inspiratie vandaan halen en steeds meer recepten opslaan op hun eigen borden. Super leuk!

kwark cheesecake

Cheesecake: FOEI!
De basis van deze kwark cheesecake bestaat uit vanille kwark. Eigenlijk mag je het zonder cheese geen cheesecake noemen, maar aangezien ik eigenwijs ben, het erg vind lijken op cheesecake en het nét zo smaakt noem ik het dus wel zo. Wat maakt het ook uit hoe je het noemt. Mijn collega’s waren enthousiast en een aantal vroegen het recept. Lang leve een eigen foodblog dus: here we go! Voor deze taart gebruikte overigens ik een ronde bakvorm van 26 cm.

WAT HEB JE NODIG?

  • kwark cheesecake
  • VOOR DE BODEM:
  • 150 gram suikervrije (haver)koekjes *
  • 60 gram gesmolten roomboter of kokosolie
  • VOOR DE CHEESECAKE:
  • 1000 gram vanille kwark **
  • 1 rijpe banaan
  • 8 flinke eetlepels tapiocameel ***
  • 3 eieren
  • flavdrops/steviadruppels vanille of vanille extract
  • diepvriesfruit voor de garnering

*geloof het of niet ik vond deze bij de IKEA! klik hier
**te vervangen voor gewone, dan wel extra zoeten!
***te vervangen voor 8 eetlepels bloem of arrowroot of gebruik 5 eetlepels kokosmeel

Begin met het maken van de koekjesbodem. Bedek de vorm met bakapier en vet de randen in. Vermaal de koekjes in een keukenmachine of (TIP!) doe in een zak en rol er met een fles of deegroller overheen. Smelt de roomboter of kokosolie en roer door de koekjes. Bekleed de bodem hiermee en druk aan met de achterkant van een eetlepel. Het blijft kruimelig, maar dat komt goed. Doe vervolgens alle ingrediënten, behalve het fruit en de flavdrops, in de keukenmachine en mix tot een glad beslag.

Geen keukenmachine? Prak dan eerst de banaan tot een papje en roer hier vervolgens alles doorheen met een garde. Breng op smaak (mag zoet!) met de vanille. Giet het over het koekjesmengsel en verdeel het diepvriesfruit er overheen. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 160 graden in ongeveer 70-80 minuten. De cheesecake is gaar als het nog maar licht wiebelt in de vorm. Vervolgens komt het meest moeilijke gedeelte want je moet het echt laten afkoelen en daarna minimaal 4 uur in de koelkast zetten (beter nog een nacht) voor je de taart aan gaat snijden en serveren.

kwark cheesecake

(Serveer)tip
De kwark cheesecake kun je zeker een dag of 4 in de koelkast bewaren. Het lekkerst is het als je de cheesecake een half uurtje vooraf uit de koeling haalt. Zo is het niet te koud én smeuïger! Je kunt deze taart gewoon eten als ontbijt (lekker eiwitrijk!), of trakteer bijvoorbeeld je collega’s zoals ik deed want wie wil er nou geen gezonde taart eten?!

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Volg mij via Facebook en/of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

5 Comments

  1. Hoi Esther,
    Hoeveel flavour drops raad je aan? Ik heb het nog niet echt veel gebruikt, dus heb idee hoor overheersend het is 😀
    Groetjes Laura

  2. Echt heerlijk! Is het ook in te vriezen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*