kwarkbrood met appel

Kwarkbrood met appel en kaneel

Weer een oud recept in een nieuw jasje: dit kwarkbrood met appel en kaneel verdiende een make-over en ik vind hem geslaagd!

Kwarkbrood met veel eiwitjes!
Waarom dit recept eerst yoghurtbrood heette terwijl ik kwark heb gebruikt, ook toen. is me een raadsel… haha! Appel en kaneel blijft een heerlijke combinatie, zeker in deze tijd van het jaar. Noem dit een appeltaart in een modern jasje want door de eiwitten past het perfect in een gezonde lifestyle. De foto’s en de tekst verdienden een upgrade, bij deze dus een aangepaste versie van een bestaand recept.

kwarkbrood met appel

Yoghurt kan overigens ook
Ik vertelde net dat ik niet snapte waarom ik het yoghurtbrood in plaats van kwarkbrood met appel heb genoemd. Wellicht omdat je de kwark in dit recept wel goed kunt vervangen voor yoghurt. Of dit nu een magere variant of een volle Griekse yoghurt is maakt dan niet zoveel uit. Kwark bevat alleen wel meer eiwitten en dus zorgt dit voor een sneller verzadigd gevoel. Voor een lactosevrije variant vervang je het uiteraard voor een lactosevrije variant en voor glutenvrij gebruik je glutenvrij meel. Easy as that!

WAT HEB JE NODig?

  • kwarkbrood met appel
  • 250 gram volkoren (spelt)meel
  • 250 gram magere kwark
  • 2 appels
  • 1 groot ei of 2 kleine
  • 1 flinke theelepel baking soda
  • 1 eetlepel kaneel
  • zoetmiddel naar keuze **

** ik gebruikte flavdrops/steviadruppels maple syrup, maar pak wat je zelf lekker vind

Schil de appels en snijd in partjes/reepjes. Mix/men in een kom de kwark met het ei en roer er vervolgens het meel, de kaneel en de baking soda doorheen. Het blijft een plakkerig beslag! Breng op smaak met de zoetstof, dit mag best zoet want de zoetkracht neemt altijd iets af tijdens het bakken. Verdeel een deel van het beslag over de bodem van een ingevette cakevorm (of gebruik bakpapier). Verdeel daar een laagje appelpartjes overheen en eindig met de rest van het beslag. Eindig met de appelpartjes. Ik stak ze gewoon in het deeg.

Omdat het een plakkerig beslag is kun je de bovenkant eerst met de achterkant van een natte lepel glad strijken voor je het met de appel garneert. Bak het kwarkbrood in een voorverwarmde oven op 180 graden in 50-55 minuten gaar. Het brood is gaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is.

kwarkbrood met appel

(Serveer)tip
Laat dit kwarkbrood met appel iets afkoelen voor je het in plakken snijdt. Ik garneerde het nog met wat suikervrije poedersuiker. Super lekker als ontbijt of als verantwoord tussendoortje. Je kan dit brood ongeveer 3-4 dagen in de koelkast bewaren of vries het in plakjes in zodat je altijd iets lekkers in huis hebt.

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Volg mij via Pinterest, Facebook en/of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

6 Comments

  1. Super lekker! I heb zelf zelfrijzendbakmeel gebruikt ipv. Soda en tarwe meel (dit had ik namelijk inhuis).
    En yogurt met kaneel en honing.
    Heerlijk recept dit!

  2. Hey Ester, denk je dat dit ook met plantaardige kwark lukt van provamel? Ik kan zuivel niet zo goed verdragen :). Groetjes, Eva

  3. Heerlijk ruikt nu het huis .
    Als het zo lekker smaakt als dat het ruikt
    Thanks voor weer dit heerlijke recept

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*