koffie chiapudding

Lactosevrije koffie chiapudding

Ik ben verslaafd aan koffie…. Geen dag zonder, al is het maar 1 kop! Daarom leek het me leuk ook eens een nieuw receptje te maken en deze koffie chiapudding is zeer geslaagd!

Koffie lover!
Ik ben echt een enorme koffieliefhebber, eigenlijk gaat er geen dag voorbij dat ik geen koffie drink. Mijn favoriet is cappuccino of latte macchiato en sinds ik zo’n fantastisch koffieapparaat heb (lees hier) geniet ik er dubbel zo hard van. Als échte koffieliefhebber moest er dus ook weer eens een recept komen met koffie als hoofdingrediënt. Deze koffie chiapudding is zwaar goedgekeurd!

koffie chiapudding

Chiazaadjes
Superfoods waren een tijd hot and happening en daarna werd het afgeschilderd als onzin. Of het nu klopt of niet, sommige superfoods heb ik nog steeds standaard in mijn keukenkastje staan: hennepzaad, cacaonibs en chiazaad dus. Eiwitrijk en koolhydraatarm. Perfect vullend als ontbijt en zeker met koffie een kickstart van je dag.

Wat heb je nodig?

  • 3 kopjes afgekoelde espresso
  • 3 eetlepels chiazaad *
  • flavdrops/steviadruppels naar smaak **
  • (kokos)yoghurt

* neem eerst 2,5 en voeg eventueel meer toe (lees hieronder)
** ik gebruikte toffeesmaak, maar je kunt ook ander zoetmiddel zoals ahornsiroop of iets gebruiken

Laat de espresso afkoelen en meng hier 2,5 eetlepel chiazaadjes doorheen. Je kunt ook gewone koffie gebruiken als je geen espresso kunt maken, of dat net te sterk vind. Laat ongeveer een half uurtje in de koelkast staan, haal de chiapudding (het is nu al echt een pudding nl) uit de koelkast, roer door en kijk of het dik genoeg is. Is dat niet het geval, voeg dan nog een halve eetlepel toe en zet weer in de koelkast. Ik laat dit meestal een nacht staan. Garneer vervolgens met kokosyoghurt (of gewone of kwark als het niet lactosevrij hoeft te zijn).

koffie chiapudding

(Serveer)tip
Een behoorlijk vullend ontbijt en door de espresso was ik meteen wakker 😉 Ook dag erna nog lekker dus eventueel voor een kleine eter heb je, zeker als je er nog yoghurt bij doet, 2 porties. Voor meer ontbijtinspiratie check deze rubriek op mijn website of dit bord op Pinterest!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*