Lactosevrije tzatziki

Tijdens mijn vegan challenge week heb ik best wat geëxperimenteerd met verschillende gerechten. Nou gebruik ik niet vaak een sausje, maar soms is het wél ontzettend lekker! Ik maakte onder andere deze lactosevrije tzatziki, maar was helemaal vergeten het recept met jullie te delen. Bij deze dus alsnog!

Wat heb je nodig voor 1 schaaltje?

  • 300 ml soja yoghurt ongezoet (alpro)*
  • halve komkommer
  • 1-2 tenen knoflook
  • peper & zout

*eventueel te vervangen voor normale of Griekse yoghurt als het niet lactosevrij hoeft te zijn

Rasp de komkommer en laat even heel goed uitlekken. Druk zoveel mogelijk vocht eruit. Doe de yoghurt in een schaaltje en voeg daar de komkommer aan toe. Pers 1-2 tenen knoflook (maar net wat jouw voorkeur heeft), pers deze en doe het bij het yoghurt-komkommer mengsel. Breng op smaak met peper en zout en eventueel andere kruiden. Is het mengsel te dik? Voeg dan nog wat yoghurt toe!

lactosevrije tzatzikilactosevrije tzatziki

Serveertip

Deze tzatziki is heerlijk als dip bij rauwkost of bijvoorbeeld homemade panbrood, maar ook lekker bij een portie groente zoals hierboven. Het is in de koelkast ongeveer 3-4 dagen goed te houden.

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*