yoghurttaart met granola koekjes bodem

Lactosevrije yoghurttaart met Granola koekjes bodem

Vorige week kreeg ik een hele doos vol koekjes van Verkade opgestuurd. Niet zomaar koekjes: gezondere Granola koekjes! Ik deed een smaaktest en besloot er een taartje met Granola koekjes bodem van te maken.

Een smaaktest is geen straf!
Als foodblogger krijg je regelmatig leuke pakketjes thuisgestuurd met allerlei lekkernijen. Soms blog ik erover, soms niet. Soms bak ik ermee, soms niet. Maar als er aan je wordt gevraagd om een heuse smaaktest te doen, laat ik die kans natuurlijk niet onbenut. Nu moet ik eerlijk zeggen: ik houd wel van koekjes, maar pak vaak liever een stuk chocolade of een eigen baksel. Extra uitdaging dus, want dan moeten ze wel errrrug lekker zijn wil ik fan worden!

lactosevrije kwarktaart met granola koekjes bodem
Nieuw in de schappen
De Verkade Knapperige Granola koekjes zijn nu al te koop bij Jumbo en Plus en binnenkort ook bij Albert Heijn! Verkade gaat duidelijk met de tijd mee. Zo zijn deze koekjes rijk aan vezels, bevatten ze 50% minder verzadigd vet dan andere granola koekjes en zijn ze gezoet met suikers uit fruit, dadels of honing. Daarnaast zijn ze vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen. Hier worden denk ik heel veel mensen blij van: zorgeloos lekker genieten!

Onze favoriet!
De koekjes zijn verkrijgbaar in de volgende smaken: Cranberry, Pure choco & Amandel en Appel & Kaneel. Samen met een vriendin besloot ik zondag de koekjes allemaal uit te proberen. Zij is vegan en werd dus direct blij want 2 van de 3 varianten (de Cranberry en Pure choco & Amandel) zijn helemaal vegan! Ik ben geen vegan, maar snap wel dat dit haar extra blij maakt. Eigenlijk waren we er als echte chocoholics zo uit: de Pure chocolade & Amandel is het allerlekkerst! Alle koekjes zijn knapperig, maar aangezien wij allebei houden van chocolade won deze het van de fruitsmaakjes. Ze zijn wel machtig. Waar ik normaal echt wel meer koekjes achter elkaar naar binnen kan werken, zat ik bij deze na 3 koekjes echt vol. Portiecontrole to the max dus als je op wil letten! We besloten om met onze favoriete smaak een lekker taartje te maken. Uiteraard geschikt voor vegans en dus vrij van lactose;-)

kwarktaart met granola koekjes bodem
Als het niet lactosevrij hoeft
Deze mini (wij gebruikten een bakvorm van 12 cm) lactosevrije yoghurttaart is gemaakt met vanille soja yoghurt, maar je kunt uiteraard ook gewone yoghurt of bijvoorbeeld (magere) kwark gebruiken. De agar-agar kun je vervangen voor 2,5 gelatineblaadjes en de kokosolie voor roomboter. Dat heb je wellicht al in huis, varieer dan ook eens met de koekjesbodem. Als jij houdt van fruit, is 1 van de andere koekjes ook geschikt!

Wat heb je nodig?

  • 4 Granola koekjes
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 250 ml vanille soja yoghurt
  • 1 gram agar-agar poeder
  • 15-20 gram pure chocolade

verkruimel de Granola koekjes tot een fijn geheel en smelt de kokosolie. Meng door elkaar en beleg de bodem van de bakvorm hiermee. Zet even in de koelkast of vriezer. Meng de agar agar met 2 eetlepels kokend water en los het op. Gebruik je gelatine? Laat dan de blaadjes eerst een paar minuten in koud water weken en los het daarna op in 2 eetlepels kokend water. Meng door de yoghurt en giet over de koekjes bodem. Zet 3-4 uur in de koelkast. Smelt de pure chocolade en verdeel over de taart.

yoghurttaart met granola koekjes bodem
(Serveer)tip
Als je iets maakt met gelatine blijft het langer stijf dan met agar agar. Daarom besloten we een klein taartje te maken en dezelfde dag nog op te eten. De combinatie van frisse yoghurt met knapperige koekjesbodem is heerlijk! Ik ben fan en ga er meer mee maken, heb al weer een leuk idee in mijn hoofd. Snel naar de supermarkt dus om ook zorgeloos te genieten: halen deze koekjes: kun jij het ook gaan maken!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*