Les mills live 2016 ziggodome

15 oktober vond in de Ziggodome het Les Mills live 2016 event plaats en ik was erbij! Bij deze een impressie verslagje met foto’s om je een indruk te geven van dit event. Lees je mee?

Vroege zaterdagochtend

Afgelopen juni was ik ook bij het Event, maar dan in Veldhoven. Dit keer vond het plaats in de Ziggodome. Een super gave locatie voor zo’n event. Helaas kan ik door mijn blessure niet overal aan meedoen, dus had me vooral opgegeven voor spinning workouts. Helaas was dit niet mogelijk (want vol!) dus de enige training op mijn lijstje was de Bodypump met daarnaast een lezing van Vivian Reijs. Niet erg, ik was niet de enige met weinig workouts, dus samen met Maartje en Yola vertrok ik de 15e vroeg in de ochtend naar Amsterdam.

Nog slaperig, maar met onwijs veel zin begonnen we aan een leuke en gezellige rit. Een kleine opstopping/omleiding (lang leve de Merwedebrug) en heel wat gesprekken later kwamen we na iets meer dan een uur aan in Amsterdam. Meevaller 1: we konden parkeren onder de Ziggodome! Dat scheelde lopen (niet zo sportief, maar ha… het was dus VROEG!) en we waren al snel in het hotel. Daar konden we ons melden bij de balie in het hotel ernaast en kregen er echt super gave kleding van Reebok! Een broek (aan 2 kanten te dragen!), topje en sport BH.

Langzaam druppelden de bekenden binnen dus snel omkleden, iedereen groeten en hop met z’n allen naar de Ziggodome voor workout 1: Bodypump. Omdat er veel bekenden waren zochten we elkaar allemaal op. Extra leuk om dan samen te trainen. Op het grote podium stonden een aantal Less Mills instructeurs die ieder een onderdeel deden. Het was echt lang geleden dat ik een lesje bodypump had gedaan (of sowieso mijn benen getraind) dus ik kan je vertellen…. Dat viel nog best even tegen, maar wat kreeg ik er energie van!

Tussenuur

Omdat er bij veel van ons best wat gaten tussen de workouts en lezingen zaten, besloten we met z’n allen een plekje op te gaan zoeken om bij te kletsen. Maartje en ik hadden enorme honger dus gingen wij eerst op zoek naar eten. Gelukkig voor ons konden we een heerlijke salade halen bij La Place! Gezond eten op zo’n event is altijd fijn dus genietend van een salade, én kleine shotglaasjes smoothie die werden uitgedeeld, gingen we bij de groep zitten.


GRIT

Enorm balen, maar meedoen aan een lesje GRIT is echt “not-done” met mijn blessure. De rest ging wel dus Maartje en ik besloten even wat drinken te halen (ik snakte naar koffie!) en naar de rest te gaan kijken. Wat een chaos! Haha iedereen deed wat anders dus was wel grappig om te zien. Jammer van het slechte licht in de zaal dus niet echt veel goede foto’s kunnen maken. Na de GRITT nog even wat zitten kletsen en daarna besloten we alvast richting het hotel te lopen waar we een lezing van Vivian Reijs wilden zien.

Lezing Vivian Reijs

Vivian is orthomoleculaire voedingscoach, gewichtsconsulent en hormoontrainer en spreker. Haar grootse passie is mensen te inspireren en helpen met een gezondere leefstijl en een gezond gewicht. Ik was dus erg benieuwd naar wat zij te vertellen had. Eerlijk? Ik ben geschrokken….! Een deel wat zij zegt klopt, maar een deel ook niet en wat ik vooral miste was een onderbouwing. Kijk… Iemand die zegt dat je van avocado’s niet dik wordt, maar wél van een tarweboterham erbij… En dat je van dezelfde avocado niet dik gaat worden, maar wel van walnoten? Say whut??? Hier sla je voor mij de plank volledig mis. Nee je gaat inderdaad niet dik worden van een avocado. Sterker nog: je hebt vetten absoluut nodig! Maar misschien is het

vivian reijs lezing

niet verkeerd erbij uit te leggen dat je ook van teveel avocado eten dik kunt worden, net als van teveel tarweboterhammen. Het klopt dat je vaak minder eet van een avocado dan bijvoorbeeld noten (teveel noten eten is natuurlijk niet goed, maar dat geldt voor alles waar té voor staat). Het blijft een feit dat je om aan te komen meer moet eten dan je verbruikt en minder als je af wil vallen. Iets wat Vivian dus “achterhaalt” noemt omdat calorieën tracken niet perse nodig is. Dat laatste klopt, doe ik ook niet, maar dient wel te worden onderbouwd en verschilt daarnaast enorm per persoon.

Daarnaast zweert zij bij het weglaten van gluten, de uitleg? Omdat zij er zelf niet goed tegen kan. Ook hier geldt weer: teveel gluten KAN zorgen voor last, maar het is niet slecht voor iedereen. Gluten zijn eiwitten die van nature voorkomen in bepaalde granen (tarwe, rogge, gerst, spelt, kamut). Deze eiwitten zorgen er bijvoorbeeld voor dat het brooddeeg luchtig wordt. In een gezond maag-darmkanaal worden gluten goed opgenomen door het lichaam. Het lichaam gaat niet anders om met gluten dan met eiwitten afkomstig uit andere voedingsmiddelen, bijvoorbeeld uit vlees of eieren.

Van teveel gluten kunnen mensen last krijgen van bijvoorbeeld vermoeidheid en een opgeblazen gevoel. Ik ben dus zeker voorstander van het minderen van gluten, maar het weglaten is echt niet nodig als je geen coeliakie/intolerantie hebt.

Een paar jaar geleden had ik alles wat zij zei ook geloofd en een groot deel van wat zij zegt is ook zeker waar! Maar blijf vooral kijken naar je eigen lichaam en hoe jij reageert op bepaalde voeding. Maatwerk is en blijft de key!

Naar huis

Na de lezing was het tijd om weer richting Breda te vertrekken. Moe maar voldaan na een leuke dag! Super leuk om iedereen weer gesproken te hebben en super bedankt voor de invite nogmaals Less Mills en Reebok!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*