Linzen dahl met pompoen

Eenpansgerechten zijn perfect! Voor je het weet tover je een heerlijke maaltijd op tafel zonder veel afwas. Zo ook met deze linzendahl, een recept die al even op mijn “to-make” lijstje stond. Ik ben gek op pompoen en linzen en daarom bracht ik beiden samen in dit simpele hoofdgerecht.

Wat is Dahl?

Dahl is een traditioneel Indiaas recept gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen) die ontvliesd en gebroken zijn. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt, die dahl genoemd wordt. Deze vegetarische linzendahl zit boordevol eiwitten en vitamines.

Magimix CookExpert

Laat ik nou dit geweldige luxe apparaat in huis hebben staan en dus heb ik geen pannen nodig, maar omdat ik snap dat niet iedereen deze prachtige keukenmachine heeft zet ik er zowel de bereiding in de CookExpert als de gewone bereiding bij.

Wat heb je nodig?

  • 400 gram pompoen
  • 250 gram rode linzen
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 ml water
  • 1 blikje (400 gram) gepelde tomaten
  • 1 ui
  • olijfolie
  • kerriepoeder
  • peper en zout
  • optioneel: koriander en Griekse yoghurt voor garnering

linzen dahl met pompoen
Bereiding CookExpert

Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 4 mm. Schil en was de aardappelen en snijd ze tot plakjes met het FOODPROCESSOR-programma. Zet nu de rvs-kom op de machine. Pel de ui en snijd deze in vieren. Hak de ui fijn in de kom door het EXPERT-programma in te stellen op 15 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen). Spatel de ui van de wand van de kom, voeg de olijfolie toe en stel het EXPERT- programma in op 3 minuten/snelheid 3/120 °C. Voeg het water, de gepelde tomaten, pompoen, linzen en kokosmelk toe. Breng op smaak met de kerrie, zout en peper en stel het EXPERT-programma in op 40 minuten/snelheid 1A/105 °C.

Bereiding in pan

Schil de pompoen in stukken en snipper de ui. Fruit de ui in wat olijfolie in een pan en voeg vervolgens het water, de gepelde tomaten, pompoen, linzen en kokosmelk toe. Breng op smaak met de kerrie, zout en peper en kook op zacht vuur in 40 minuten gaar.

Let op: voeg water toe als je houdt van minder stevig. Ik vond dat juist erg lekker, maar wil je meer een linzen dahl soep? Voel je vrij het met water iets te verdunnen!

pompoen dahl

Serveertip

Garneer met koriander en eventueel een eetlepel Griekse yoghurt. Serveer met gekookte rijst, stokbrood of eet het zo! Ook lekker erbij: een frisse salade. Dit is genoeg voor 3-4 kleine porties en 2-3 grote porties.

Enjoy!

2 Comments

  1. casino games free
    online casino slots
    online casino slots
    casino online gambling
    casino games

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*