Luchtige aardbeien kwarkcake

Het was de afgelopen dagen lenteweer en dan krijg ik zin in fruit passend bij dat weertype zoals aardbeien! Ik overdrijf altijd meteen dus ik had weer veel te veel ingeslagen. Tijd dus om er mee te gaan bakken. Deze aardbeiencake is vrij van geraffineerde suikers en enorm luchtig!

Maple syrup  – sweet maple
Ik ben gek op de zoete smaak van maple syrup. Ik gebruik het dan ook niet alleen voor over mijn pannenkoeken of poffertjes, maar ook om gerechten mee te zoeten. Stevia Products heeft sinds kort ook maple syrup in het assortiment. Deze suikervrije ahornsiroop bevat geen calorieën en geeft geen schommelingen in het bloedsuikergehalte. Dit maakt hem ideaal voor iedereen die suikervrij eet, op zijn of haar gewicht let, voor kinderen en diabetici. Deze stroop is gezoet met steviaglycosiden en erythritol en is niet alleen suikervrij, maar ook glutenvrij en koolhydraatvrij! Uiteraard te vervangen voor gewone Maple.

Wat heb je nodig?

 • 90 gram (spelt)bloem
 • 1 flinke theelepel bakpoeder
 • 30 ml steviale sweet maple *
 • 30 gram kristal sweet of Sukrin*
 • 1 ei
 • 200 ml magere kwark
 • een paar aardbeien in stukjes


* eventueel te vervangen door ander zoetmiddel naar keuze!

aardbeien kwarkcake airfryer
Meng de bloem met het bakpoeder in een kom en doe er het ei, de kwark en het zoetmiddel bij en meng goed door elkaar tot er een beslag ontstaat. Vet een bakvorm in of bekleed met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Ik gebruikte een 20 cm vorm. Beleg als laatste met de stukjes aardbei.

Airfryer
Bak 17 minuten in de airfryer op 180 graden, voorverwarmen hoeft niet!

Oven
Bak 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

De baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De cake is gaar als een prikker er droog uitkomt

aardbeien kwarkcake airfryerspelt aardbeiencake
Serveertip
Laat afkoelen voor je de aardbeien kwarkcake aan gaat snijden. Bestooi eventueel voor het serveren nog met wat (suikervrije) poedersuiker. Luchtdicht verpakt in de koelkast ongeveer 2 dagen te bewaren. Ook geschikt om in te vriezen! Zo heb je iedere dag een lekker tussendoortje.

Enjoy!

4 Comments

 1. Nicolette

  Helaas mislukt bij mij, ondanks de bakpoeder niet echt gerezen en door de aardbei was het vrij drassig.

 2. Ook bij mij is kwarkcake niet gerezen. Compact en niet luchtig.
  Hoe kan dit?

  • Rijzen doet het bij mij ook niet echt hoor! Maar wel luchtig! Misschien net andere ingrediënten of oven/airfryer kan wel de reden zijn. Op afstand moeilijk te zeggen liefs Ester

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*