kwark met pruimencompote

Makkelijk kwarkontbijt met pruimencompote

Eigenlijk eet ik maar zelden kwark als ontbijt en toch vind ik het heel erg lekker! Dit keer maakte ik zelf pruimencompote, erg lekker in combinatie met kwark en (chocolade) granola.

Suikervrije pruimencompote
Een tijdje geleden kon je meedoen aan een winactie en onder andere de nieuwste Kristal Sweet kaneel winnen. Ik had er zelf nog niet veel mee gebakken, maar met dit recept erg lekker! Kristal Sweet is denk ik 1 van mijn meest gebruikte zoetmiddelen. Het is koolhydraatarm, vrij van calorieën en ook nog eens net zo lekker als gewone suiker. Deze smaakt naar kaneel, niet eens nodig zelf nog kaneel toe te voegen. 2 schepjes Steviala Kristal Kaneel zijn even zoet als 4 schepjes traditionele kaneelsuiker, niet geschikt om zo te eten, wel om mee te bakken!

kwark met pruimencompote
Pruimen zijn lekker! 
Zo bakte ik er al eens deze suikervrije cake mee, maar ik had zin in iets anders. Eigenlijk kwam ik op dit idee door deze suikervrije blauwe bessensaus. Deze maak ik erg vaak, maar bedacht dat dit ook lekker zou zijn met ander fruit. De pruimen waren 2 weken geleden in de aanbieding dus ik besloot er een aantal mee te nemen. Voor deze pruimencompote heb je 6 pruimen nodig.

Wat heb je nodig voor 2 porties?

Snijd de pruimen in stukken en doe, samen met een klein scheutje water en de Kristal Sweet in een pan en laat op zacht vuur inkoken. Laat dit op zacht vuur ongeveer 5 minuten pruttelen. Zet het vuur vervolgens uit en laat wat inkoken.

kwark met pruimencompote
(Serveer)tip
Lekker met kwark of havermout (ik at er ook nog wat granola bij, maar zonder dat is het een lekker koolhydraatarm ontbijt!). Naast ontbijten met deze pruimencompote is dit ook erg lekker om tijdens het diner te serveren bij vlees of kip. Eet je met meerdere personen? Verdubbel gewoon de ingrediënten! Volg je mij ook al op Pinterest? Je vind hier al mijn recepten welke je weer kunt pinnen op je eigen borden.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*