makkelijke granolacups

Makkelijke granolacups met kokosyoghurt

Een tijdje geleden maakte ik weer eens granolacups en plaatste daarvan een foto op Instagram met de belofte deze snel op mijn blog te delen. Helaas helemaal ontschoten (shame on me…) dus nu even voor je uitgewerkt en hier is ie dan!

GRANOOOLALA’S zonder toevoegingen
Een tijdje geleden ontving ik een super leuk pakket van Eat Natural met 3 nieuwe granola’s in de smaken speculaas spices, cacao en coffee & walnuts. De koffiesmaak is hier favoriet (logisch als échte koffielover!), maar voor dit recept besloot ik de speculaas spices te gebruiken. Toch nog een beetje dat decembergevoel vasthouden begin van het jaar. Deze granola’s zijn gezond want ze zijn gezoet met honing en zijn dus geheel geraffineerde suikervrij. Daarnaast bevatten ze proteine, omega-3, veel vezels en hebben ze geen kleur-, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Deze met speculaas bestaat uit haver- en roggekruim, amandelen, zaden en speculaas kruiden.

makkelijke granolacups
Niet het 1e recept
Want ik maakte al vaker havermout of granolacups zoals deze met chocolade! Eigenlijk is dit gewoon een variant daarop, maar dan met andere granola en kokosyoghurt zodat het geheel vegan is, maar je mag natuurlijk ieder ander soort yoghurt gebruiken. Net wat je zelf lekker vind!

Wat heb je nodig voor 6 cups?

  • 150 gram granola
  • 5 eetlepels gesmolten kokosolie of roomboter
  • per cup 2 eetlepels kokosyoghurt
  • topping naar keuze

Maal de granola fijn in de keukenmachine en schep over in een bak. Doe er de gesmolten kokosolie bij en meng goed door tot alles met de olie bedekt is. Verdeel het mengsel daarna over muffinvormpjes en druk goed aan. Zorg dat de randjes iets omhoog staan en je een cupje vormt zodat de yoghurt er goed in blijft zitten. Ik gebruikte een siliconenvorm dan krijg je ze er het meest makkelijk uit. Zet een kwartiertje in de vriezer of een uurtje in de koelkast om op te stijven. Langer mag altijd!

makkelijke granolacups
(Serveer)tip
Super lekker als ontbijt, ik at er 2, maar ook perfect bij de koffie/thee te serveren. De kokosyoghurt is romig, erg lekker in combinatie met wat vers fruit naar keuze. In de koelkast zijn de granolacups ongeveer 3-4 dagen te bewaren, je kunt ze ook invriezen! Volg jij Essiehealthylife op Pinterest? Doen hoor, steeds meer mensen vinden hun weg en stellen hun eigen borden samen. Zo leuk!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*