tortillacups

Makkelijke tortillacups met groenten

Ik verbaas me nog steeds dat de gemiddelde Nederlander zo weinig groenten eten. Ik trek het gemiddelde met 300-400 gram per dag aardig omhoog. Om je wat inspiratie te geven bedacht ik een nieuw recept: tortillacups gevuld met groenten.

139 gram groenten per week
Jammer genoeg eten Nederlanders niet genoeg groenten per dag. Sterker nog, uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders maar 139 gram groenten per week eten! 139 gram per week?? Dat kan er bij mij niet in… Toen Iglo me dus de uitdaging gaf om met 1 van hun nieuwe Groente-Idee varianten een leuk recept te bedenken werd ik direct enthousiast. De zes varianten zijn toegankelijk & makkelijk: dat is nou nét mijn specialiteit! Deze nieuwe groentemixen vind je in de vriezer en zijn verkrijgbaar in 6 verschillende varianten Ik testte ze allemaal, vond deze het lekkerst en bedacht daarom dit recept met Groente-Idee Pompoen & Zoete aardappel met limoenboter en een vleugje chili. Je hebt voor deze tortillacups maar 3 ingrediënten nodig 😉

tortillacups

Welke varianten zijn er?
Zoals ik al hierboven vermelde zijn nog 5 andere varianten. Naast Groente-Idee Pompoen & Zoete aardappel heb je ook nog de Boerenmix, Pesto en de Hollandse, Italiaanse en Aziatische Groente-Idee. Super fijn zoveel variatie. Je zet iedere keer, zonder al teveel moeite, iets anders op tafel!

tortillacups

Waarom groenten uit de vriezer?
Vooropgesteld: het is ultiem gemak en heerlijk voedzaam! Maar misschien voor mij nog wel belangrijker: je hebt altijd groenten in huis, hoeft geen pompoen en zoete aardappel te snijden, er zitten in de mixen veel verschillende groenten (lees: afwisseling!) en daarnaast vind ik het toch erg fijn dat het ook nog eens snel klaar is én je er enorm mee kunt variëren. De Groente-Idee mixen zijn ook nog eens erg lekker. Ik had het idee voor tortillacups al heel lang op mijn to-bake-lijstje staan en vond het dus tijd worden om dit recept eens voor je uit te werken.

Wat heb je nodig voor 4 stuks?

  • 400 gram (1 verpakking) Iglo Groente-Idee Pompoen & Zoete aardappel
  • 2 grote (volkoren) tortillawraps
  • olijfolie
  • optioneel: verse peterselie

Bereid de groente volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de tortillawraps vervolgens 40 seconden in de magnetron (ze moeten zacht worden). Smeer ze in met olijfolie en verdeel de wrap in 4 stukken. Doe per 2 stukjes in een muffinvorm, maak er een cup van (punten naar beneden en ronde kant boven!) en verdeel de Groente-Idee Pompoen & Zoete aardappel over de 4 mufffincups. Bak in een airfryer op 180 graden in 8 minuten krokant (voorverwarmen hoeft niet!). Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 190 graden en bak 20-25 minuten. Let op: dit kan per airfryer/oven verschillen! De tortillacups zijn klaar als de bovenkant krokant gebakken is.

tortillacups

(Serveer)tip
Deze cups zijn het lekkerst als je ze direct serveert, verdeel er eventueel nog wat verse peterselie overheen. Ook lekker als je er voor het bakken nog wat feta of geraspte kaas over verdeelt. Perfect als bijgerecht bij een grote groene salade! Voor meer hartige recepten klik hier.

Liefs Ester

tortillacups
Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Iglo, zie mijn disclaimer onderaan de pagina

2 Comments

  1. Voor hoeveel personen is t tortilla recept?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*