mango banaanbites

Mango banaanbites met granola bodem

Als je nog een mango en een banaan hebt liggen en niet weet wat je ermee moet doen, zijn deze mango banaanbites echt een aanrader! Super makkelijk te maken (6 ingrediënten) en vrij van lactose en geraffineerde suikers. 

Tropische bites
Eigenlijk had ik het beter tropische bites kunnen noemen, maar ach: geef het beestje een naam, het gaat om de smaak! En die is heerlijk kan ik je zeggen. Je hebt weinig nodig en eigenlijk ben je binnen nog geen 10 minuten klaar. Het opstijven in de koelkast duurt het langst, maar geduld is een schone zaak én het is het waard.

mango banaanbites
Granola chocoladebodem
Ik koos voor geraffineerde suikervrije granola (chocoladesmaak) van Eat Natural. Ik heb nog zoveel op voorraad en om het nou alleen in mijn yoghurt te eten vind ik niets. Maar kies vooral welke jij lekker vind! Deze granolacups zijn ook heerlijk, maar dit keer besloot ik het nét even anders te doen. Zorg voor rijp fruit, hoe rijper het fruit hoe zoeter het smaakt namelijk. Dan is het ook niet nodig om het extra te zoeten.

Wat heb je nodig voor 6 stuks?

  • 60 gram granola *
  • 20 gr gesmolten kokosolie (2 volle eetlepels)
  • 1 rijpe banaan
  • 1 rijpe mango
  • beetje citroensap
  • 4 blaadjes gelatine
  • optioneel: framboos voor garnering
  • geraspte chocolade voor er overheen

* naar keuze, chocoladesmaak doet het erg goed in deze combinatie!

Maal de granola en smelt de kokosolie. Meng dit en verdeel dit over de 6 muffinvormpjes. Ik gebruik hier meestal siliconenvormpjes voor dan kun je de mango banaanbites er later makkelijk uithalen. Zet ongeveer 10 minuten in koelkast of diepvries. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water, blend de banaan en mango in een blender/keukenmachine tot een lobbige massa en doe hier een klein beetje citroensap bij. Doe dan een heel klein beetje water met een eetlepel mango-banaan mengsel in een pan en laat op zacht vuur verwarmen, knijp de gelatineblaadjes uit en laat hierin smelten. Voeg als alles is opgelost toe aan de rest van het mengsel en verdeel over de muffinvormpjes. Leg er als laatste eventueel een stukje fruit op en zet in de koelkast. Minimaal 4 uur, hele nacht is nog beter!

mango banaanbites
(Serveer)tip
Heerlijk bij de koffie/thee of als ontbijt. Rasp er nog wat chocolade overheen of bestrooi met een beetje geraspte kokos voor een extra tropisch effect. Bewaar in de koelkast, max 2 dagen. Volg jij mij al op Pinterest? In deze rubriek vind je nog veel meer lekkere snoeprecepten.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*