Marokkaanse couscous salade

Marokkaanse couscous salade met kip

Dit is een perfect zomers gerecht en super makkelijk. Deze Marokkaanse couscous salade kun je voor meerdere dagen maken en prima eten als hoofd- of lunchgerecht of neem mee naar een picknick!

Volkoren couscous
Ik gebruikt vaak mais- of volkoren couscous omdat dit een stuk voedzamer is dan de normale variant. Sowieso heb je bij volkoren producten een sneller verzadigd gevoel en dan eet je automatisch minder. Ik gebruikte deze van Ecomarkt. Voor hen maakte ik ook dit recept, binnenkort te vinden in hun nieuwsbrief en op hun website. Deze couscous is vrij van suikers, zouten, gist en is ook geschikt voor veganisten. Super lekkere droge korrel ook!

Marokkaanse couscous salade
Boordevol groenten
Dat maakt uiteindelijk deze Marokkaanse couscous salade compleet: groenten! Je kunt verschillende soorten gebruiken, dit keer koos ik voor cherrytomaatjes, courgette, paprika en bosuitjes. Maar wissel vooral af met wat jij lekker vind. Door te variëren creëer je iedere keer weer een andere salade. Ik maakte al eerder deze couscous salade met kip, heel anders dan deze en ook super lekker!

Wat heb je nodig voor 3-4 porties?

  • 350 gram gekookte volkoren couscous
  • 125 gram kipflakes (of gerookte kip!)
  • 2 bosuitjes
  • 1 oranje paprika
  • 24 kleine cherrytomaten (250 gram)
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel ras-el-hanout kruiden 
  • snuf zout
  • olijfolie om in te bakken

 Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing, laat afkoelen. Snijd de paprika en bosuitjes en halveer de cherrytomaten. Roer dit door de afgekoelde couscous. Snijd de courgette in blokjes en bak in wat olie en de helft van de ras-el-hanout kruiden en (roer)bak ongeveer 3-4 minuten. Laat iets afkoelen en meng ook dit door de couscous. Breng op smaak met wat extra kruiden en wat zout. Voeg als laatste de kipflakes toe. Ik gebruikte de Marokkaans gekruide kebab uit de supermarkt!

Marokkaanse couscous salade
(Serveer)tip
Deze Marokkaanse couscous salade is makkelijk vooraf te maken dus perfect als je voor anderen gaat koken en geen zin hebt om dan nog in de keuken te moeten staan. Ook perfect voor de lunch of wat denk je ervan dit te maken voor een picknick? De dag erna is het eigenlijk nog lekkerder omdat de kruiden in de couscous zijn getrokken. Voor meer salade inspiratie kijk bij deze rubriek op mijn website of dit bord op mijn Pinterest!

Liefs Ester

Marokkaanse couscous salade

2 Comments

  1. Hoi Ester, bedankt voor dit recept, ga ik zeker een keer maken. Hoeveel gram ongekookte couscous moet ik gebruiken voor 350 gram gekookte couscous?

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*