matcha ontbijtpizza

Matcha ontbijtpizza party van Magioni

Vorige week kreeg ik een heel pakket thuisgestuurd vol met verschillende grote en kleine groente pizzabodems, (verse) ingrediënten en toppings en de vraag of ik een lekkere matcha ontbijtpizza wilde maken. Yes! Wil ik want ik ben gek op pizza! 

Magioni pizza
Magioni is bekend van de groente pizzabodems en ik ben hier al best een tijdje fan van. Zo staat deze caprese pizza al even op mijn blog met de bloemkoolbodem, maar ik maak vaker pizza’s met hun bodems. Ze hebben in de bodems naast meel ongeveer 40% groente toegevoegd. Daarnaast bevatten deze pizzabodems ongeveer 30% minder ckal en koolhydraten dan de normale en is de bodem ook nog eens lekker krokant en smaakt het “gewoon” naar pizza!

magioni ontbijtpizza
Het pizzadieet! 
Zo leuk wat er allemaal in de doos zat, maar nog leuker is het idee. Waar anderen gaan sapvasten, crashen of detoxen vond Magioni het vooral leuk om een pizzadieet samen te stellen. Een pizzadieet? Ja 3 dagen pizza in de ochtend, met de lunch en als avondeten. Super leuk en ik kreeg dus naast het receptenboekje (welke jij hier kunt downloaden!!) alle ingrediënten voor een heuse 3-daagse pizzaparty. Mij is gevraagd een net iets ander recept te bedenken dan in het boekje te vinden is. Geen probleem: ik ben gek op ontbijtpizza dus de Magioni ontbijtpizza met kokosyoghurt is geboren. Naast yoghurt heb ik minder zoet aardbeienjam (maar liefst 40% minder suiker) van Hero gebruikt. Zoet, maar niet té, prima om je dag mee te beginnen dus!

Wat heb je nodig voor 1 matcha ontbijtpizza?

  • 1 matcha & broccoli pizzabodem, 90 gram
  • Hero aardbeienjam minder zoet
  • 2 eetlepels kokosyoghurt
  • paar frambozen
  • kokossnippers
  • optioneel: sprinkles voor extra feestelijk effect

Bak de bodem 5 minuten in de airfyer (180 graden, voorverwarmen hoeft niet) of verwarm de oven voor op 180 graden en bak in 10 minuten krokant. Bestrijk met een flinke lik frambozenjam, verdeel er de kokosyoghurt overheen en garneer met wat frambozen en kokossnippers.

magioni ontbijtpizza
(Serveer)tip
In het pakket zat ook een klein zakje sprinkles dus dat verdeelde ik nog over de matcha ontbijtpizza heen. Voor meer suikervrij kun je dit achterwege laten of vervangen voor bijvoorbeeld pure chocolade of cacaonibs. Wil jij ook op pizzadieet? Check dan deze pagina en ga ervoor, enjoy!

Liefs Ester

magioni ontbijtpizza
Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Magioni pizza en Hero fruit, zie mijn disclaimer onderaan de pagina

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*