Miele CM5 review

Miele CM5 koffieautomaat review

Als je als echte koffieliefhebber de vraag krijgt om de Miele CM5 koffieautomaat te testen, kun je je voorstellen hoe mijn reactie was. 3x lezen, even checken of ik het wel écht goed heb gelezen en daarna vooral iedere dag hopen op het aanbellen van de bezorger om het in ontvangst te nemen…!

Een echte eyecatcher!
Toen het binnenkwam moet ik even wennen: mijn al kleine aanrechtblad… Daar moest deze, toch niet heel erg kleine, koffieautomaat ook nog op! Maar toen ik hem uitpakte en zag dat ik de mooie rosegold pearlfinish variant had gekregen werd ik er toch wel weer blij van. Wat een mooi apparaat! Kan prima in de hoek en aangezien ik hem toch iedere dag gebruik, gelijk mijn oude koffiemachine vervangen. De Miele CM5 werd geleverd met een voorraad koffiebonen (nieuw voor mij!), ontkalkings- en reinigingstabletten. Ik heb hem direct geïnstalleerd en ben aan het testen gegaan.

Favoriete koffie variaties
Als je me al even volgt weet je dat ik gek ben op vooral cappuccino en latte macchiato. Daar draait deze koffieautomaat zijn hand niet voor om. Sterker nog, het is gewoon net of je koffie in een goede lunchroom of een koffietentje bestelt! De melkschuim heeft een dichte structuur en maakt de perfecte cappuccino’s en latte’s. Alleen dat is al fijn, gewoon thuis je favoriete koffie kunnen drinken en iedere keer opnieuw een genietmomentje 😉

Miele CM5 review
Voordelen Miele C5
Buiten dat ik hiermee voor mezelf heerlijke koffie kan zetten, is het voordeel ten opzichte van mijn oude koffieapparaat (Dulce Gusto) dat je hiermee koffie zet met bonen. Dit is zoveel smaakvoller! O en mocht je toch wel gewoon gemalen koffie willen? Naast bonen, is die mogelijkheid er ook super handig als je bijvoorbeeld in de avond een decafé wil en geen cafeïne. Daarnaast kan ik makkelijk 2 kopjes tegelijk zetten en er is zelfs een mogelijkheid voor het zetten van kannen koffie. Omdat ik naast koffie ook veel thee drink is het heel erg fijn dat ook dit kan met deze machine! Nog een paar voordelen op een rijtje:

  • Je kunt helemaal zelf profielen instellen, evenals de gewenste sterkte, geluidsniveau en snelheid
  • Alle onderdelen kunnen in de vaatwasser
  • De melkleiding kun je na ieder gebruik spoelen waardoor de CM5 altijd schoon blijft
  • Door de ComFortClean functie en automatische reiniging heb je altijd een schoon apparaat
  • je kunt er werkelijk alle soorten koffie mee zetten: van ristretto tot latte, van cappuccino tot lungo

Miele CM5 review
Zitten er ook nadelen aan de Miele CM5?
Ehhh. Ja natuurlijk kan ik die ook opnoemen. Ik ben tenslotte altijd eerlijk in mijn reviews! Zo ondervond ik een nadeel aan het feit dat het apparaat ieder half uur spoelde, afsloot, etc. Ehhh… Es? Wel eens gehoord van de gebruiksaanwijzing lezen? Dus dat… Want dat kon ik eenvoudig instellen en daarmee was ik van dat “probleem” af. Nu spoelt het apparaat bij aanzetten en is het enige nadeel dat ik iedere keer het de opvangschaal moet legen. Aan de andere kant, het is altijd schoon en waarschijnlijk is ook mede daardoor de koffie erg lekker!

Bij mij geen andere machine meer, ondanks dat hij echt heel groot is voor mijn kleine keukentje is het de lekkere koffie meer dan waard! Heb je vragen over de automaat? Stel ze me gerust! Of check even deze website van Miele Nederland.

Liefs Ester

Miele CM5 review
Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Miele Nederland, zie mijn disclaimer onderaan de pagina.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*