goede voornemens

Mijn goede voornemens 2019

Lange tijd geleden dat ik een blog heb geschreven buiten recepten om. Tijd voor verandering en ik begin met een blog over mijn goede voornemens!

Goede voornemens
Alhoewel veel mensen het een cliché vinden en onzin vind ik het eigenlijk wel goed om af en toe eens stil te staan bij verandering. Niet dat dit nu perse moet in de 1e maand van het jaar, maar het is een start! Ik heb daarom wel een paar goede voornemens en dat heeft alles te maken met dingen nét even wat anders willen doen. Het gaat niet eens om grote veranderingen of aandachtspunten, maar toch…

Goede reminder
Lang leve het hebben van een blog dus want buiten dat het erg leuk is om anderen te kunnen inspireren met lekkere recepten, is het ook erg handig dit soort blogs te schrijven als een soort reminder. Laat ik dus bij deze met jou en mezelf afspreken dat ik over een half jaar eens de balans opmaak. Heb ik mijn goede voornemens wel of niet nageleefd of moet ik even “back-on-track” als ik mezelf met de neus op de feiten druk?

goede voornemens

Voornemen 1: mijn voorraad opmaken
Mijn eerste voornemen heeft alles te maken met mijn overvolle voorraadkast en vriezer. Herken je dat? Voorraadkast en vriezer vol en toch iedere keer weer boodschappen bijhalen? Ik heb vriendinnen waarbij de koelkast praktisch leeg is of in ieder geval de vriezer. Mijn vriezer en voorraadkast zitten zo propvol dat er amper iets bij kan! Eigenlijk schandalig want soms moet ik dan dingen weggooien en dat is gewoon zonde. Tijd dus voor een grote opruiming of beter gezegd: koken en bakken met wat ik in huis heb en alleen het hoognodige kopen. Dit bespaart geld en zorgt ervoor dat ik eindelijk eens legere kasten krijg en de koelkast/vriezer eens kan ontdooien.

Voornemen 2: goede balans werk en privé
Als je me al een tijdje volgt weet je dat ik een bezig bijtje ben. Zo werk ik 32 uur per week bij een Healthclub in Breda als receptiecoördinator, heb ik mijn eigen blog (meer hobby dan werk, maar er zit wél veel tijd in!) en werk ik sinds afgelopen zomer ook regelmatig op feesten en festivals bij de merchandise. Dat laatste is enorm hard werken, maar ook zo leuk! Dit alles bij elkaar is best druk allemaal, zeker omdat ik ook nog een druk sociaal leven heb. Toch ben ik niet van plan 1 van de 3 baantjes op te geven.

goede voornemens

Hoe ik de balans dan wel wil bewaken? Op mijn werk voel ik me vaak verantwoordelijk voor alles. Ik neem een hoop verantwoordelijkheid op me en zeg bijna nooit nee. Dat ga ik anders doen. Als ik iets niet af krijg hoef ik dit niet altijd zelf op te lossen. Ik ga het gewoon aankaarten en wat niet lukt, lukt niet. En ik hoef niet altijd extreem flexibel te zijn in alles. Alleen flexibel is ook goed genoeg; 😉

Minder naar festivals en feestjes
In 2017 en 2018 was ik toch wel regelmatig op festivals of een feestje te vinden. Soms erg vermoeiend omdat ik ook regelmatig op zondag moet werken. In 2019 zie je me er dus nog wel, maar minder om zelf te feesten, wel om te werken. Dat laatste vind ik zo leuk en bij sommige feestjes kan ik gewoon een dagdeel werken en daarna nog een paar uurtjes zelf meepikken. Sinds september ben ik zelf niet meer naar een feestje geweest en ik moet zeggen: dat had ik echt even nodig. Ik ben dus al begonnen met het vinden naar die balans. Al was het nu volop wel en ineens niet. Overigens heb ik in 2019 al wel 1 feestje op de planning staan in april: Supersized Kingsday. Af en toe maakt het extra leuk tenslotte. Zie ik je daar?

goede voornemens

Voornemen 3: meer drinken!
En nee, ik bedoel geen alcohol. Dat drink ik bijna niet, al kan ik tegenwoordig een Hugootje op zijn tijd wel waarderen. Nee ik bedoel echt meer drinken zoals water, (groene) thee, etc. Ik ben echt een slechte drinker wat dat betreft. Vaak vergeet ik het gewoon. Tot nu toe gaat me dit in het nieuwe jaar goed af, maar eerlijk is eerlijk: dit voornemen heb ik IEDER jaar en IEDER jaar probeer ik het opnieuw. Waar ik met andere dingen enorm sterk ben is dit er duidelijk niet 1 van. 2019: please laat het me dit jaar lukken!

Voornemen 4: quality time met familie en vrienden
Misschien wel mijn meest belangrijke voornemen. Het afgelopen jaar ben ik mezelf vaak voorbij gelopen en alhoewel ik heel veel vrienden en vriendinnen heel veel gezien heb in 2018…. Heb ik ook wat mensen “verwaarloosd”. Zo merkte ik dat ik mijn ouders veel minder zag, terwijl ik het zo fijn vind ze om me heen te hebben. Sinds de Kerstdagen zoeken we elkaar meer op, super fijn en deze lijn wil ik graag vasthouden.

goede voornemens

Ook ga ik meer tijd maken om andere dingen met mensen te doen dan ze zien op feestjes en festivals. Het leven bestaat uit meer dan dat, iets wat sommigen in mijn omgeving wel eens vergeten. Het contact met sommige mensen heb ik best bewust op een lager pitje gezet of zelfs verbroken en met anderen ben ik vaker gaan afspreken (of ga ik dat doen). Het leven kan zo voorbij zijn daarom wil ik die tijd in 2019 vooral doorbrengen met mensen die me energie geven en niet kosten 😉

Voornemen 5: meer me-time
Een hipe of niet, maar ik ga in 2019 voor nog meer me-time. Sinds een tijdje kan ik dit al best wel goed moet ik zeggen. Goed voor mezelf zorgen in die zin dat als ik merk dat ik moe ben ik hier aan toe geef en dus echt even rust pak en daar soms zelfs iets voor afzeg. De telefoon gaat vaker aan de kant, ik lees vaker een boek en kan het mezelf tegenwoordig gunnen om even helemaal niets te doen. Iets wat ik soms nog best lastig vind, maar waar in mijn vakantie ook enorm van heb genoten. Lekker serietjes kijken, kroelen met de katjes of een lekker blokje om. Dit moet in 2019 meer routine worden, zeker met mijn drukke leventje ook eigenlijk een must.

Ik vind het een mooi lijstje goede voornemens zo en ga ervoor. Doe jij met me mee?

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Volg mij via Pinterest, Facebook en/of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*