mini bananenbrood

Mini bananenbrood – glutenvrij

Al heel veel bananenbrood recepten op mijn site, dit keer een mini bananenbrood gebakken in de airfryer gewoon gemaakt van wat restjes. Super lekker en gezond tussendoortje of ontbijt!

Airfryer of oven
Het kan in allebei gebakken worden, in de airfryer is het alleen wat sneller klaar. Dit soort broodjes bak ik bij voorkeur de avond vooraf zodat ik gelijk aan het ontbijt kan beginnen, maar vers en nog een beetje warm doe ik ook als ik meer tijd heb. De ingrediënten zijn eigenlijk vergelijkbaar met die ik ook in mugcakes doe, alleen dit keer gebruikte ik amandel- en boekweitmeel.

mini bananenbrood
Weinig ingrediënten
Zoals je inmiddels vast wel weet ben ik van de makkelijke baksels en wil ik allemaal niet teveel moeite doen. Zo’n fantastische kok ben ik dan ook niet, gewoon afwisselen en dingen uitproberen is leuk! Maar uren in de keuken is ook niets voor mij. Voor dit broodje gebruikte ik een klein cakeblik, vergelijkbaar qua inhoud met een ronde 12 cm vorm.

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 25 gram boekweitmeel
  • 35 gram amandelmeel
  • zoetmiddel naar keuze *
  • optioneel: handje blauwe bessen of ander fruit

* ik gebruikte een beetje flavdrops smaak maple syrup, maar zoet gewoon naar eigen smaak!

Prak de banaan met het ei tot een papje en meng hier het meel doorheen. Zoet naar keuze (soms is de banaan al zoet genoeg) en doe een bakpapiertje in de vorm (of vet in). Voeg nog wat blauwe bessen toe, ik roerde ze er doorheen, en giet in het bakblikje. Bak in 12 minuten gaar in de airfryer op 180 graden (voorverwarmen hoeft niet). Geen airfryer? Verwarm je oven voor op 180 graden en bak ongeveer 25 minuten. Dit mini bananenbrood is gaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is gekleurd.

mini bananenbrood
(Serveer)tip
Je kunt ook andere meelsoorten gebruiken en ander fruit, zo heb je iedere keer een andere variant. Super lekker als ontbijt of tussendoortje. Je kunt dit broodje ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Voor meer bananenbrood recepten kijk even in deze rubriek op mijn website, of volg mijn brood bord op Pinterest!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*