Mugcake met ricotta & blauwe bes

Ik heb een beetje een nieuwe verslaving: ricotta! Ik heb ontdekt wat je er allemaal mee kunt maken en zie steeds meer mogelijkheden. Zo at ik pas geleden deze mugcake en het is zo simpel en zo lekker dat ik het recept graag met jullie deel!

Suikervervanger
Het laagje suiker er overheen lijkt je wellicht niet zo gezond? Niets is minder waar. Ik gebruik vaak Kristal Sweet voor mijn baksels, maar had recent Sukrin ontvangen om uit te proberen en dat is eigenlijk nét zo lekker. De smaak is hetzelfde als suiker maar zorgt dus niet voor een stijging in je bloedsuikerspiegel en bevat ook nog eens geen calorieën! Perfect dus voor al je gezonde baksels. Ik at deze ricotta mugcake als nagerecht, maar kan ook prima als ontbijt!

Wat heb je nodig?

  • 100 gram ricotta
  • 3 eetlepels (spelt) bloem
  • 1 ei
  • flinke hand blauwe bessen
  • 30 gram Sukrin + extra ter garnering *
  • (kokos)olie om in te vetten
  • optioneel: een beetje vanille extract of poeder

* Eventueel te vervangen voor ander zoetmiddel zoals Kristal Sweet, Stevia, Kokosbloemsuiker

Roer het ei en de ricotta glad en doe met de rest in een (ingevet) ovenschaaltje. Voeg als laatste de blauwe bessen toe.

mugcake met ricotta en blauwe bes

 

Airfryer
Bak 18 minuten in de airfryer op 165 graden (voorverwarmen hoeft niet!).

Oven
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak in 20-25 minuten goudbruin.

Let op: de baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. Het is gaar als de mugcake goudbruin is verkleurd en een prikker er droog uitkomt. Eventueel kun je de binnenkant ook wat zachter laten, is ook heerlijk!

ricotta mugcake airfryer
 Serveertip
Garneer met de “suiker’ en gebruik in plaats van blauwe bessen ook eens frambozen, kersen of aardbeien. Meer personen? Verdubbel de ingrediënten en gebruik eventueel een grotere ovenschaal.

Enjoy!

2 Comments

  1. Hoeft hier geen bakpoeder bij? Ik heb hem namelijk nu al 20 min in de oven staan maar er gebeurd nog niet veel bijzonders.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*