kipnachos met kippengehakt

Nachos met kippengehakt

Liefde voor dit soort lekkere gerechtjes en dit nachos met kippengehakt gerecht is enorm leuk om aan je visite te serveren tijdens een borrel. Als hoofdmaaltijd met een goede salade misstaat dit overigens ook niet 🙂

Het valt me ineens op…
Dat ik ergens blijkbaar een voorliefde heb voor Mexicaans eten! Er verschijnt namelijk toch wel met regelmaat een recept met een Mexicaans tintje op mijn blog. Deze vegetarische gevulde Mexicaanse pannenkoek is bijvoorbeeld een groot succes, zoveel bekeken en gemaakt! Ook staan er al 2 leuke rijstschotels online: deze met rijst en mocht je meer houden van koolhydraatarm is dit Mexicaanse eenpansgerecht een aanrader. Maar even terug naar deze nachos met kippengehakt kun je toch wel zetten onder de categorie comfortfood…. Deze komt vaker op tafel!

kipnachos met kippengehakt
Pimp je nacho’s
Eigenlijk kun je heel makkelijk je eigen nacho’s pimpen. Het is maar net wat je zelf lekker vind. Zo kun je de kippengehakt vervangen voor runder- of vegetarisch gehakt en kun je ook de andere ingrediënten makkelijk vervangen. Ik gebruikte bijvoorbeeld oude kaas (ik ben daar erg fan van), maar je kunt ook cheddar of een andere kaassoort gebruiken en mocht je niet houden van koriander (I LOVE IT!) dan laat je dit gewoon weg.

Wat heb je nodig?

  • 1 zak nacho’s naturel (ongeveer 125 gram)
  • 200 gram kipgehakt
  • klein potje tomatenpuree
  • 1 grote rode ui
  • halve rode paprika
  • 4-6 eetlepels zwarte bonen
  • 1-2 tenen knoflook
  • halve rode peper in ringen of jalapeño pepers
  • geraspte oude kaas
  • peper en zout
  • oude kaas
  • voor de topping: zure room,3 bosuitjes en koriander
  • (olijf)olie om in te bakken

Pers de knoflook en snijd de rode ui en de paprika in kleine blokjes/ringen. Doe dit ook met de rode peper als je deze gebruikt en eventueel de bosuitjes. Bak het uitje met de knoflook, de kip en de rode peper in een koekenpan of wok en voeg hier de tomatenpuree en de zwarte bonen aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel vervolgens de helft van de nacho’s over een bakplaat (met bakpapier) en verdeel hier de helft van het gehaktmengsel overheen en een deel van de geraspte kaas. Herhaal dit nog een keer en eindig met de geraspte kaas. Zet in de voorverwarmde oven van 200 graden en bak ongeveer  8-10 minuten tot de kaas gesmolten is. Ik heb zelf een deel van de ui apart gehouden om er later overheen te doen als topping, evenals de zure room, bosuitjes en koriander.

kipnachos met kippengehakt
(Serveer)tip
Ik heb eigenlijk maar 1 tip: aanvallen en genieten! Voor meer hartige hapjes check dit Pinterestbord en bewaar je favorieten op je eigen bord.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*