snickertaartje

No-bake snickertaartje met chocolade

Ik krijg als foodblogger regelmatig wat opgestuurd, soms doe ik er niets mee…. Soms wel. Met pindakaas bijvoorbeeld weet ik altijd wel raad. Zo maakte ik afgelopen weekend dit no-bake snickertaartje: foodporn!

Pindakaastaart
Tja, daar staan meer recepten van op mijn blog. Zo is er deze peanutbutter & jelly taart en wat denk je van deze pindakaasfudge?! Voor allemaal geen oven nodig: super easy dus en ook nog eens eigenlijk door zelfs de slechtste kok te maken. Ik hou van bakken, maar soms heb ik daar helemaal geen zin in. Dan is het wel erg fijn dat er zoiets als no-bake taarten bestaan en nog beter? Dat ik zelf genoeg inspiratie heb voor dit soort creaties 😉

a
3 lagen
Dit snickertaartje bestaat uit 3 lagen en je hebt er niet eens veel ingrediënten voor nodig. Voor de mensen met intoleranties is dit taartje ook geschikt, zelfs voor vegans want er zit geen lactose, ei, graan in en hij is ook nog eens volledig glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Om te zoeten is er maple syrup en dadel gebruikt. En voor de mensen die het zich afvragen: ik gebruik een pindakaas zonder toevoegingen! Deze taart maak je in een 16 cm vorm.

Wat heb je nodig?

  • laag 1:
  • 130 gram ontpitte dadels
  • 60 gram amandelmeel
  • laag 2:
  • 100 gram pindakaas
  • 40 gram maple syrup *
  • 30 gram kokosolie
  • laag 3:
  • 50 gram pure chocolade (85%)
  • scheut (plantaardige) (slag)room
  • optioneel: cacaopoeder voor de garnering

* te vervangen voor bijvoorbeeld honing, dadel-, spelt- of agavesiroop

Begin met laag 1: ontpit de dadels en zorg dat deze zacht zijn. Is dat niet? Week ze dan even in warm water. Doe ze vervolgens, samen met het amandelmeel, in de keukenmachine en meng tot een plakkerig geheel. Beleg de bakvorm met plastic folie of bakpapier en verdeel laag 1 over de bodem. Smeer eventueel goed uit met de achterkant van een natte lepel. Zet ongeveer 30 minuten in de koelkast. Smelt de kokosolie en meng met de pindakaas en maple syrup en meng tot een glad geheel. Verdeel over laag 1 en zet een half uur in de vriezer. Smelt dan de pure chocolade en meng met een scheutje (plantaardige) slagroom en verdeel over laag 2. Zet minimaal een uur in de koelkast tot alles hard is en bestrooi dan eventueel nog met wat cacaopoeder.

snickertaartje

(Serveer)tip
Bewaar in de koelkast, dit kan ongeveer 5-6 dagen. Invriezen kan ook. Laat dan een minuut of 10 wat zachter worden. Enorm lekker taartje als tussendoortje of serveer bij koffie/thee. Perfecte traktatie! Volg jij me al op Pinterest? Hier kun je meer snoepinspiratie vinden op dit bord.

Liefs Ester

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*