Noodle burger

Noodle burger met vis

Weet je wat pas lekker is, elke week vis! En dat hoeft heus niet een standaard visje te zijn. Wat denk je van een noodle burger met vis? Super makkelijk én enorm lekker ook nog.

Minimaal 1x per week vis
Het Voedingscentrum adviseert ons om minimaal 1 keer per week vis te eten, maar wist je dat de gemiddelde Nederlander maar 1 keer per 2 weken vis eet? Zonde want vis is gezond. Het bevat belangrijke voedingstoffen bevat, zoals eiwitten, Omega 3 en vitamines. Daarom heeft Iglo nieuwe campagne: Vis Vrijdag. Iglo wil de consument graag helpen om meer vis te eten door van Vis Vrijdag een gewoonte te maken. Ik werd uitgedaagd om een lekker recept met hun Fishburgers te bedenken. Een noodle burger stond al even op mijn to-bake lijstje dus ik besloot met de Fishburgers een heerlijk recept te maken. En geloof het of niet: dit is een heel makkelijk recept!

Noodle burger
Noodle burger
Ik eet noodles (of mihoen of bami) normaal ook gewoon traditioneel. Vorig jaar zag ik een keer het idee voor een noodle burger voorbij komen en ik werd direct enthousiast. Alleen… zoals met zoveel ideetjes: het komt op mijn to- bake of to-make lijstje en daar blijft het vaak lang staan want mijn lijstje is als echte foodie enorm groot 😉 Tijd dus om dit recept eindelijk eens te maken en omdat een “broodje hamburger” ook heus met vis kan, besloot ik er een waar Fishburger feestje van te maken, uiteraard met een Essiehealthylife twist. Ik heb de airfryer gebruikt om de burgers klaar te maken, maar je kan natuurlijk ook de oven gebruiken of de burgers gewoon bakken in de pan.

Wat heb je nodig voor 2 noodle burgers?

 • VOOR DE BURGERS:
 • 300 gram gekookte (soba) noodles *
 • 1 ei
 • zout
 • paprikapoeder
 • VOOR DE TOPPING/VULLING:
 • 1 pak Iglo Fishburgers (2 stuks)
 • 4-6 plakjes tomaat
 • 2 blaadjes kropsla
 • 2 kleine handjes taugé
 • halve rode ui in ringen
 • (suikervrije) chilisaus **

* ik heb king soba noodles rice & amaranth gebruikt
** te koop bij de plaatselijke toko of vervang voor de gewone chilisaus

Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking , spoel af met koud water en laat afkoelen. Meng vervolgens met een ei en naar smaak wat zout en paprikapoeder. Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Maak van de noodles 4 hoopjes of gebruik een hamburgerpers om de burgers te maken. Bak 7 minuten tot ze goudbruin beginnen te worden en krokant zijn. Draai dan om en bak nog eens 6 minuten. Tip: Ik bakte ze in etappes anders past het niet. Geen airfryer? Je kunt ze ook in de oven bakken (dan kan het wel tegelijk). Verwarm de oven voor op 200 graden, bak de burgers 12 minuten goudbruin, draai om en bak nog eens 10 minuten. Je kunt ze ook in wat olie bakken in de koekenpan! Verwarm vervolgens de Fishburgers volgens de verpakking. Ik week er vanaf en bakte ze 12 minuten op 200 graden in de airfryer.

Leg een noodle burger op een bord, leg er en plakje kropsla op en beleg met de plakjes tomaat, handje taugé (even 1 minuut in gekookt water gelegd en daarna afgespoeld met koud water), de rode ui en leg de visburger bovenop. Verdeel er als laatste wat chilisaus overheen en plaats de andere helft van de noodle burger. Herhaal dit voor de 2e!

Noodle burger
(Serveer)tip
Eet direct zodat de vis nog warm is. Lekker als hoofdgerecht met een lekkere salade of eet dit lekker tussen de middag bij de lunch! En natuurlijk hoef je hier niet alleen van te genieten of Vis Vrijdag, dit kan iedere dag! De noodle burgers kun je eventueel ook vooraf klaarmaken. Ze zijn ongeveer 2 dagen afgedekt te bewaren in de koelkast. Eet smakelijk!

Liefs Ester

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met kapitein Iglo, zie mijn disclaimer onderaan de pagina

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*