not oreokoekjes taart

Not oreokoekjes chocoladetaart

Dat dit een hele bijzondere taart is: daar ben ik me zeer bewust van! Er zit namelijk, geloof het of niet bloemkool in, de oreokoekjes bevatten vele malen minder suiker en deze not oreokoekjes taart is ook nog eens glutenvrij en koolhydraatarm! 

Dit keer geen reclame
Soms werk ik samen met bedrijven en ben daar dan ook eerlijk over. Ik post overigens NOOIT iets waar ik niet achter sta dus lees je altijd mijn eerlijke mening. Voor deze taart is er geen sprake van een samenwerking. Ik krijg heel vaak dingen opgestuurd, lang leve foodblogger zijn ;-). Er zitten producten bij waar ik niets mee doe (lees: stom, vies of iets in die richting haha), soms plaats ik alleen een storie op mijn Instagram en als ik écht fan ben dan gebruik ik dingen wel eens in mijn recepten met een verwijzing naar hun website. Zo ook bij deze not oreokoekjes chocoladetaart want de shots van Personal Protein zijn écht een uitkomst!

not oreokoekjes taart
Not oreoshot
Zoals je weet gebruik ik regelmatig flavdrops in mijn recepten (suikervrije druppels in diverse smaken), deze shots voeg ik daar vanaf nu aan toe. De shots zijn eigenlijk gemaakt om je eigen eiwitpoeder een favoriete smaak te geven. Ze leveren bij Personal Protein, waar deze vandaan komen, neutraal eiwitpoeder (ideaal!) en daar voeg je naar smaak een shot aan toe. Deze not oreo smaak heb ik al even in huis, samen met de cheesecake smaak. Ook erg lekker! Deze not oreokoekjes taart smaakt naar oreokoekjes, maar is koolhydraatarm, bevat veel eiwitten en 250 gram groente (bloemkool en dat proef je niet), net zoals deze bloemkooltaart en deze welke ik al eerder maakte is ook deze super lekker geworden!! Ik gebruikte een 16 cm vorm voor deze chocoladetaart.

Wat heb je nodig?

* het zijn er maar 2… vervang gerust voor gewone!

Kook de bloemkool en laat afkoelen. Mix het vervolgens in een blender/keukenmachine met de rijpe banaan (hou een paar plakjes apart voor de garnering) en het ei tot een egale massa. Meng in een kom het eiwitpoeder en de cacaopoeder en voeg hier het mengsel aan toe. Breng op smaak met de not oreoshot (mag best wat zoeter, zoetkracht neemt altijd iets af tijdens het bakken), beleg een bakvorm met bakpapier of vet in en giet het beslag erin. Beleg met de plakjes apart gehouden banaan en verkruimel de 2 oreokoekjes erboven. Bak in de airfryer op 170 graden (voorverwarmen hoeft niet!) in 18 minuten gaar. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de taart in 40-45 minuten gaar. Let op: baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De taart is gaar als een prikker er redelijk droog tot droog uitkomt

not oreokoekjes taart
(Serveer)tip
Ik eet dit schaamteloos als ontbijt of tussendoortje. Je kunt er 4-6 stukken uithalen ongeveer. Kleiner ook… maar… zonde! Geniet ervan!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*