oliebollen wentelteefjes

Oliebollen wentelteefjes met appel

Nog wat oliebollen over van gisteren? Maak deze lekkere oliebollen wentelteefjes in de airfryer of oven! Ook een perfect kater ontbijt 😉

Gelukkig nieuwjaar!
Uiteraard wil ik beginnen met iedereen een fantastisch, gezond en gelukkig 2019 te wensen. Wat is 2018 voorbij gevlogen! Een jaar met wat tegenslag, maar ook hele leuke dingen en mooie momenten. Sommige dingen heb bewust achter me gelaten. Soms passen dingen (of mensen) niet meer in je leven en is het goed voor jezelf te kiezen en af te sluiten. Maar in 2018 heb ik ook heel veel nieuwe lieve mensen leren kennen en nieuwe vriendschappen gesloten. In 2018 heb ik ook weer heel veel nieuwe recepten bedacht en online gezet. In 2019 ga ik zeker verder met jullie inspireren. Bedankt voor jullie vertrouwen!

oliebollen wentelteefjes

Oliebollen en balans
Je balans vinden is soms nog best een lastige “klus”. Ook ik heb daar nog steeds struggles mee hoor zo af en toe. Het is tenslotte zo dat je sterke eigenschap ook vaak je valkuil is. Niet erg: van je fouten leer je. Zo sta ik er tegenwoordig in en ben dus ook een stuk liever voor mezelf dan een paar jaar geleden. Alhoewel ik deze oliebollen cake dus enorm lekker vond (en velen met mij gezien het aantal klikken op die blogpost!) vind ik dat รฉchte oliebollen ook bij Oudjaar horen. En met wat overgebleven oliebollen maak je lekkere oliebollen wentelteefjes met appel!

wat heb je nodig?

  • oliebollen wentelteefjes
  • 2 oliebollen
  • 1 ei
  • scheut (plantaardige) melk
  • 1 theelepel pumpkin spice kruiden of kaneel *
  • 1 theelepel kristal sweet **
  • 1 kleine appel
  • optioneel: (suikervrije) poedersuiker
  • PAM-spray of olie om in te vetten

*ik gebruikte deze pumpkin spice mix, maar kaneel is ook lekker!
ik gebruikte kristal sweet, maar vervang dit gerust voor iedere andere suiker(vervanger)

oliebollen wentelteefjes

Meng het ei met de melk, de kruiden en de suiker tot een mengsel en snijd de oliebollen in plakjes. Week in het mengsel en verdeel in een (ingevet)ovenschaaltje. Deze heeft een doorsnede van ongeveer 16 cm. Schil de appel en snijd in stukjes. Verdeel dit tussen de oliebollen en schenk het overgebleven mengsel er overheen. Bak in de airfryer op 180 graden in 13-14 minuten gaar. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak ongeveer 30 minuten. Let op: baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De wentelteefjes zijn gaar als de bovenkant knapperig en goudbruin is gebakken.

oliebollen wentelteefjes

(Serveer)tip
Het lekkerst zijn deze oliebollen wentelteefjes als je het direct serveert. Meer mensen in huis? Verdubbel dan gewoon de ingrediรซnten. Je moet wรฉl extra oliebollen overhouden dan haha. En mocht je geen oliebollen over hebben, pin dit recept dan alvast op je eigen Pinterestbord voor volgend jaar. Het is maar een tip ๐Ÿ˜‰

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Pin je favoriete recepten vanaf mijn Pinterestborden of volg mij via Facebook of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*