pizza ontbijtkoekjes

Kwark pizza ontbijtkoekjes – glutenvrij

Ik ben niet zo’n enorme koekjesliefhebber, maar pizza eten kan ik de hele dag door. Zo maak ik regelmatig een ontbijtpizza of eet ik pizza als lunch of diner en nu maakte ik eens pizza ontbijtkoekjes, eigenlijk gewoon mini pizzaatjes! 

Glutenvrij genieten
Ik kan zelf heel goed tegen gluten, maar omdat ik heel veel volgers heb die graag glutenvrije recepten zien en maken maak ik toch regelmatig een glutenvrij recept. Deze pizza ontbijtkoekjes hoeven trouwens niet perse glutenvrij: vervang gewoon het meel voor tarwe- of speltmeel want dan kan gewoon 1 op 1 vervangen worden.

pizza ontbijtkoekjes
Lekker met wat fruit
Eigenlijk kun je voor deze ontbijt pizzakoekjes ieder soort fruit gebruiken, net als dat je dat kunt met ontbijtpizza’s. Ik had nog wat aardbeien en blauwe bessen en die deden het erg goed als topping! Je kunt de koekjes maken met zowel vers als diepvriesfruit, het is maar net wat je in huis hebt en vooral waar je zin in hebt!

Wat heb je nodig voor 7-8 koekjes?

  • 75 gram boekweitmeel
  • 125 gram magere kwark
  • eiwit van 1,5 ei (ongeveer 45 ml) of 1 ei
  • scheutje melk
  • zoetmiddel naar keuze
  • 2-3 aardbeien
  • klein handje blauwe bessen

mix de magere kwark met het ei en roer hier het meel doorheen. Doe er een scheutje melk doorheen als het te droog is. Het beslag blijft plakkerig, mag niet te vloeibaar zijn ook! Zoet eventueel naar keuze (ik deed dit met flavdrops witte chocoladesmaak). Snij de aardbeien in plakjes en leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Verdeel dan het beslag in kleine koekjes en zorg dat er genoeg ruimte tussen zit, het loopt iets uit namelijk! Verdeel er dan het fruit overheen. Bak de koekjes ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Bakken in de airfryer kan ook! Bij voorkeur op een bakplaat. Bak ze dan ongeveer 10 minuten op 180 graden. Dit moet dan wel in delen ;-). Let op: baktijden kunnen per oven/airfryer verschillen. Ze zijn klaar als ze goudbruin verkleurd zijn.

pizza ontbijtkoekjes
(Serveer)tip
Zoals al eerder genoemd varieer gerust met het fruit! Kijk anders even op mijn homepage en gebruik de zoekfunctie, en typ hier de ontbijtpizza in. Ik bestrooide de ontbijtkoekjes nog met wat suikervrije poedersuiker. Zorgeloos genieten met koekjes in de ochtend: topontbijt! Voor meer ontbijtinspiratie volg mijn gezonde ontbijtbord op Pinterest!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*