Oosterse stamppot

Oosterse stamppot met cashewnoten

Het is echt stamppot weer buiten! Omdat ik vooral vaak de standaard varianten maak (boerenkool en andijvie zijn favoriet!) besloot ik het dit keer eens anders te doen. Ik maakte een Oosterse stamppot!

Stamppot aardappelen
Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een aardappel voor. Zo heeft Finest Potatoes ieder seizoen een andere aardappel. Afgelopen Kerst maakte ik nog deze hasselback aardappeltjes met hun stoofaardappelen (zoals je ziet kan er dus ook iets anders mee dan stoven!) en in de winter maken veel mensen, naast stoofschotels, ook vaak stamppot. Daarom liggen deze tijd van het jaar dus de stamppotaardappelen in de schappen bij de Jumbo. Het voordeel is dat ze extra kruimig zijn dus perfect om te stampen!

Oosterse stamppot

Stamppot anders dan anders
Dat is dit toch wel. Eerlijk is eerlijk: ik ben en blijf enorm fan van boerenkool- en andijviestamppot of bijvoorbeeld hutspot, maar soms is het juist leuk om iets anders te maken toch? Dit is heel simpel: gewoon een roerbakpakket naar keuze gebruiken, iedere keer een andere zodat iedere stamppot ook weer anders is. Dit keer heb ik Japanse roerbakmix gepakt, maar kies gewoon je favoriet!

Wat heb je nodig voor 2-3 personen?

  • 1 pak stamppotaardappelen (1 kg)
  • 400 gram roerbakmix naar keuze
  • ketjap manis
  • 100 – 125 ml kokosmelk
  • peper en zout
  • 2 handjes cashewnoten *
  • wat (kokos)olie om in te bakken

* ik gebruikte ongezouten, maar je kunt ook gezouten nemen

Schil de aardappelen en snij in stukken, kook in ongeveer 15-20 minuten gaar. Verwarm in de wok wat olie en roerbak de roerbakmix gaar. Voeg net voor het einde een scheut ketjap toe, roer goed door en zet het vuur uit. Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Stamp aan en roer er de kokosmelk doorheen. Voeg er dan de roerbakgroente aan toe en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de cashewnoten (ik roosterde ze even in een droge koekenpan).

Oosterse stamppot

(Serveer)tip
Serveer direct. Genoeg voor 2 flinke porties. Als je er nog iets bij serveert (lekker met kippenpoten of bijvoorbeeld tempeh of tofu!) kun je er zeker met 3 niet te grote eters van genieten. Enjoy!

Liefs Ester

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Finest Potatoes zie mijn disclaimer onderaan de pagina.

One Comment

  1. Deze onlangs gemaakt. Was erg geslaagd! Mag het zelfs nog een keer maken van mijn vriend 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*