pompoen cheesecake

Oranje pompoen cheesecake

Het is bijna Koningsdag en daar hoort een Koninklijk baksel bij. Een gezonde wel te verstaan dus ik koos voor een pompoen cheesecake dit keer. Geloof me: je “Willem”!

Pompoen kan altijd
Het voordeel van pompoen is dat je het op verschillende manieren kan gebruiken. Je kunt het roosteren, maar bijvoorbeeld ook deze suikervrije pompoentaart maken of zelfs pap! Dit keer koos ik voor een cheesecake uit de airfryer (oven kan ook!) en uiteraard is deze suikervrij. Ik vind het zo leuk iedere keer weer andere leuke receptjes te bedenken en vooral leuk al jullie lieve reacties, mailtjes en berichtjes te krijgen waarin jullie zo enthousiast zijn. Daar doe ik het voor!

pompoen cheesecake
Kleine bakvormpjes zijn ideaal!
Zeker voor in de airfryer gebruik ik vaak kleinere bakvormen Dit keer koos ik voor een 1-persoonstaartje gebakken in een ronde bakvorm van 12 cm. Deze past perfect in het mandje en daarnaast doe je gelijk aan portie controle omdat je niet in de verleiding komt te blijven eten van deze taart. Ik at er 2x van want hij is best machtig. Je kunt hem uiteraard ook delen πŸ˜‰

Wat heb je nodig?

  • 200 gram gekookte pompoen
  • 100 gram (light) creamcheese
  • 1 ei
  • 2 eetlepels tapiocameel *
  • 40 gram Kristal sweet **
  • 1 eetlepel kaneel
  • optioneel: topping naar keuze

* te vervangen voor helft kokosmeel of bloem
** te vervangen voor ander zoetmiddel naar keuze, dit smaakt exact naar suiker!

Meng alle ingrediΓ«nten in de blender/keukenmachine tot 1 geheel en giet in de bakvorm. Vet eventueel wat in of gebruik bakpapier dan laat het makkelijk los. Bak 30 minuten in de airfryer op 160 graden (voorverwarmen hoeft niet!). Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 170 graden en bak 55-60 minuten.Β Laat de pompoen cheesecake afkoelen en zet 3-4 uur in de koelkast. Een nacht is nog beter!

pompoen cheesecake
(Serveer)tip
Beleg eventueel met wat (magere)kwark en mandarijnpartjes voor een extra oranjetwist. Ik raspte er nog wat pure chocolade overheen. Deze pompoen cheesecake kun je 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Invriezen gaat ook. Het blijft een beetje kleffe cheesecake, super lekker! Volg me voor meer taartinspiratie mijn taartrecepten bord op Pinterest.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*