Oreo kwarktaart

Oké de titel klinkt je waarschijnlijk als muziek in de oren. Toch moet ik eerlijk zijn…. Ik heb heus ook gezonde(re) ingrediënten gebruikt, maar gezond is deze taart eigenlijk niet te noemen. Wél lekker en omdat ik vandaag jarig ben (hiep piep hoera) deel ik vandaag een keertje een ietsjepietsje minder gezond recept met je. Een must-make!

Oreo high tea

Ik had recent wat ingrediënten opgestuurd gekregen die ik zelf eigenlijk niet eet zoals oreo koekjes. Eigenlijk ben ik er normaal helemaal niet zo’n fan van eerlijk gezegd. Ze zijn lekker! Maar sommigen zijn lyrisch en dat ben ik dan weer niet. Tot ik deze taart afgelopen zaterdag maakte omdat ik zondag een high-tea gaf voor de familie. Ik ben dan wel een fitfoodie… Dat is heus niet iedereen in mijn familie dus ik besloot om een semi healthy high-tea te maken.

Ook dat past bij mij aangezien ik aardig ingeburgerd ben geraakt in de 80-20 lifestyle en birthday calories don’t count right? Een deel gezond en een deel ongezond en dus maakte ik deze oreo taart.

Wat heb je nodig?

  • 2 pakken oreo’s
  • 60 gram kokosolie
  • 500 gram vanillekwark
  • 9 gelatineblaadjes
  • 50 gram (suikervrije) witte chocolade*
  • optioneel: extra zoetmiddel voor de kwark als een echte zoete kauw


* ik koop die gewoon bij de Appie: merk Damhert!

oreo kwarktaart

Verkruimel 1 rol oreo’s met een keukenmachine (of gebruik een vijzel of deegroller ????). Meng de gesmolten kokosolie met de oreo koekruimels. Bekleed de bodem van een springvorm (ik gebruikte 26 cm) en verdeel het oreomengsel over de bodem. Druk aan met een lepel en zet even in de koelkast.

Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water en mix ondertussen de kwark met zoetmiddel naar keuze. Ik gebruikte nog wat flavdrops white chocolate! Breek de helft van het andere pak oreo’s in stukjes en meng er doorheen. Bewaar de andere helft voor de topping!

Knijp dan de blaadjes uit en verwarm met 1 eetlepel water en een eetlepel kwarkmengsel in een pannetje tot de gelatine volledig is opgelost. Meng dan door de overige kwark en verdeel over de oreo bodem. Smelt de witte chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Breek het restant oreo’s in grove stukken en verdeel over de taart samen met de witte chocolade. Zet hem minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven (ik deed een nacht).

oreo kwarktaart
Semi healthy

Laten we eerlijk zijn dat het niet de meest gezonde taart is, maar door het gebruik van kokosolie in plaats van roomboter, magere kwark en suikervrije witte chocolade is het toch een stuk gezonder dan de meeste oreo taarten! Zondigen mag best een keer dus waarom niet met deze taart? Helaas is hij helemaal op gegaan zondag (duidelijk goedgekeurd) dus ik eet vandaag weer wat anders om mijn verjaardag te vieren.

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*