oreobrownie

Oreobrownie met pure chocolade

Er waren tijden dat ik niets snapte van de “oreo trend”, maar tegenwoordig ben ik toch overstag want wat zijn deze koekjes lekker! Dit keer bakte ik een redelijk gezonde oreobrownie, maar door de koekjes niet heel healthy uiteraard 😉

Suikervrije brownie basis
De basis heb ik nu suikervrij gehouden, zo is het een goede tegenhanger voor de oreokoekjes die ik erin heb verwerkt. Ik maakte al eerder een semi healthy taart met oreo erin: deze kwarktaart om precies te zijn of wat denk je van proteinfluff met oreo? Daar voeg ik deze oreobrownie graag aan toe, en jij denk ik ook! Je hebt niet veel ingrediënten nodig en zelfs bij de slechtste bakker kan deze brownie niet mislukken. Balansvoer to the max al zeg ik het zelf, hij heeft de ladiesnight niet overleefd vorig weekend: zwaar goedgekeurd door mijn collega’s!

oreobrownie
Brownie bakken in de oven
Zoals je weet ben ik enorme fan van mijn airfryer, maar dit keer besloot ik deze oreobrownie gewoon te bakken in de oven. Soms is dat net zo handig en ik wist precies welke baktijden ik aan moest houden aangezien ik de browniebasis al wel vaker gemaakt heb. Aangezien ik de hele zondag moest werken en de meiden al rond half 7 op de stoep zouden staan, nam ik geen enkel risico. Voor deze brownie gebruikte ik een bakvorm van 20×20 cm.

Wat heb je nodig?

  • 1 rol Oreokoekjes
  • 200 gram pure chocolade 85%
  • 4 eieren
  • 160 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram Ery-Bronze *
  • 3 eetlepels (spelt)bloem
  • 1 eetlepel (rauwe) cacaopoeder
  • snuf zout

* koolhydraatarme bruin suikervervanger, te vervangen voor ander zoetmiddel

Laat in een pannetje op zacht voor de roomboter smelten en voeg dan de, in stukjes gebroken, pure chocolade toe. Laat al roerend smelten totdat het één mooi geheel is. Klop in de tussentijd de eieren met de Ery-Bronze tot een luchtig geheel en doe er de bloem, cacao en het zout bij. Roer er als laatste het chocolademengsel doorheen en spatel tot een homogene massa. Verkruimel de oreokoekjes grof en doe hiervan 2/3 in het beslag. Roer dit er goed doorheen. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een brownie bakvorm met bakpapier. Stort het browniebeslag in de bakvorm en verdeel de resterende koekjes hier overheen. Bak 30-35 minuten in de oven. Let op: dit kan per oven verschillen! De prikker hoeft er niet geheel droog uit te komen.

oreobrownie
(Serveer)tip
Laat de brownie (MOEILIJK!!!!) afkoelen voor je hem in stukken gaat snijden. Eigenlijk…. Is het halfwarm het lekkerst, maar nog iets te zacht. De dag erna is de brownie eigenlijk op zijn best! Deze fudgy brownie kun je afgesloten ongeveer 1-2 dagen bewaren. Invriezen kan ook! Zet het als het ontdooid is even in de magnetron: hemels dus geniet ervan!

Liefs Ester

oreobrownie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*