Peermuffins met hüttenkäse

Peermuffins met hüttenkäse en vijg

Ik merk nu de zomer langzaam overgaat in de herfst dat ik weer meer de keuken in duik om lekkere dingen te maken. Deze peermuffins met hüttenkäse maakte ik bijvoorbeeld vorig weekend en zijn een succes!

Muffins uit de oven
Alhoewel ik praktisch alles maak in de airfryer, kies ik er soms voor om toch de oven te gebruiken om dingen te bakken. Ik had best wat beslag en had geen zin om in delen te bakken, de airfryer is nou eenmaal wat kleiner, dus werd de oven weer eens aan geslingerd. Deze peermuffins met hüttenkäse zijn eiwitrijk en passen perfect bij deze tijd van het jaar. Zeker met wat verse vijg on top heerlijke herfstmuffins!

Peermuffins met hüttenkäse

Suikervrij en eiwitrijk
Een combinatie waar ik steeds meer voor ga en alhoewel ik veel gluten- en lactosevrije recepten op mijn blog heb staan (voor ieder wat wils) bak ik ook regelmatig met gluten en lactose. Waarom? Ik heb geen intoleranties en ik wissel vooral graag af. Nou ja, sinds deze zomer kan ik niet tegen rauwe appel en perzik en ik weet nu dat het een kruisallergie is van de hooikoorts (waarschijnlijk i.v.m. de allergie voor berken), maar gelukkig heb ik nergens last van als ik het gebruik in baksels dus je vind ook genoeg recepten met die ingrediënten terug op mijn blog. Dit keer koos ik echter voor peer en vijg.

Wat heb je nodig voor 9 stuks?

  • 100 gram volkorenmeel
  • flinke snuf bakpoeder
  • 45 gram kristal sweet kaneel *
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eieren
  • 100 gram hüttenkäse
  • scheut (magere) melk
  • 1 peer geraspt
  • 3 kleine of 1,5 grote vijgen

* te vervangen voor ieder ander zoetmiddel naar keuze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de droge ingrediënten in een kom en mix de eieren met de hüttenkäse (er mogen nog best wat stukjes in zitten). Voeg dan de droge ingrediënten toe en mix tot een beslag. Is het te stevig? Voeg dan een scheutje melk toe. Schil en rasp de peer en roer dit door het beslag. Verdeel vervolgens over muffinvormpjes. Ik bakte ze in siliconen vormpjes, maar als je papieren gebuikt: vet deze dan even in! Was de vijgen en snijd in plakjes. Verdeel deze over de muffins en bak in de oven in 20-25 minuten. Let op: baktijden kunnen per oven verschillen, de muffins zijn gaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is gekleurd.

Peermuffins met hüttenkäse

(Serveertip)
Laat afkoelen (anders heb je sompige muffins voor je ze gaat eten. Bestrooi eventueel nog met wat suikervrije poedersuiker en serveer. Afgedekt in de koelkast blijven deze peermuffins met hüttenkäse ongeveer 3 dagen goed. Je kunt ze ook invriezen, zo heb je altijd lekkere muffins in huis bij onverwachte visite! Check voor andere lekkere muffinrecepten deze rubriek op mijn website.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*