Pesto met hazelnoot en avocado olie

Ik ben enorme fan van pesto en ik maak het heel vaak zelf. Het is namelijk enorm simpel en je kunt er iedere keer een andere twist aan geven. Dit keer maakte ik het met gebrande hazelnoten en avocado olie. Een keer wat anders dan de traditionele pesto met pijnboompitten en olijfolie.

Avocado olie is gezond!
Avocado kennen we allemaal wel, maar als het gaat om olie kiezen de meeste mensen eerder voor olijf-, kokos- of bijvoorbeeld rijstolie. Maar buiten dat avocado olie veel wordt gebruikt in de cosmetica industrie. kun je het ook gebruiken in je gerechten. Je kunt er zelfs tot op hoge temperaturen mee bakken! Voor de olie worden de vruchten eerst in stukken gesneden. Daarna worden deze gedroogd en geperst. De olie is rijk aan vitamine A, D en E en carotenoïden. De verhouding van de vetzuren zijn als volgt: 70% enkelvoudig onverzadigd, 10% meervoudig onverzadigd, en 20% verzadigde vetzuren. Bovendien bevat avocado olie zowel omega 3 als omega 6 vetzuren en net als olijfolie ook omega 9 vetzuren. Het proberen waard dus en in deze pesto is het heerlijk!

Wat heb je nodig?

  • 80 gram basilicumblaadjes
  • 100 gram geroosterde hazelnoten
  • 75-100 ml avocado olie *
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout

* ik gebruikte DEZE avocado olie van Bio Planete. Ik shop regelmatig in de shop van Ecomarkt, ze leveren echt enorm snel en hebben lekkere producten!

pesto met hazelnoten

Rasp de Parmezaanse kaas en doe met de basilicumblaadjes en hazelnoten in de keukenmachine. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Maal fijn en voeg langzaam de avocado olie toe. De hoeveelheid is een beetje afhankelijk of je houdt van stevig, smeerbaar of vloeibaar. Breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Bewaar de pesto in een afgesloten pot als je het niet gelijk gebruikt/serveert. Dan blijft het ongeveer een dag of 4-5 goed. Dit keer maakte ik een grote portie, je kunt de ingrediënten uiteraard ook halveren. Gebruik het als saus bij je pasta, vlees of vis. Ook heerlijk op een cracker of om bij de borrel te serveren.

Enjoy!

pesto van hazelnoten en avocado olie
Dit recept maakte ik voor de nieuwsbrief van Ecomarkt, je vind deze HIER.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*