pestospread

Pestospread met oude kaas

Pesto is zo ontzettend lekker en bij veel gerechten te combineren. Vooral bij de borrel is deze pestospread een topper. Erg makkelijk te maken ook nog eens en jij kunt de olijfolie welke ik heb gebruikt ook nog eens winnen!

Traditionele pesto
Ik gebruik pesto best vaak in mijn gerechten. Vooral met pasta is favoriet en alhoewel ik regelmatig een potje koop, maak ik de pesto ook regelmatig zelf. Zo staat er al een recept op mijn website met hazelnoot en avocado olie, klik hier, of met rucola en koriander zoals dit oude receptje (let niet op de foto’s van de laatste haha). Zoals je ziet kies ik niet altijd voor de meest traditionele variant. Daarom dit keer geen Parmezaanse kaas “zoals het hoort” maar oude kaas. Traditionele pesto, maar dan nét even anders ;-).

pestospread

Goede olijfolie doet het ‘m!
Ik ben natuurlijk een foodie en probeer veel dingen uit, maar sinds ik ontdekt heb dat er daadwerkelijk een verschil is tussen supermarkt olijfolie (niets mis mee, maar geloof me: je gaat nét als ik om!) en de wat duurdere en kwalitatief betere varianten. Zo haalde ik de Oro Bailen olijfolie bij Oil & Vinegar, een intens fruitige maar niet scherpe extra vierge olijfolie. Het is een groene, licht kruidige olie met tonen van groene banaan, groene tomaat en amandel. Deze olijfolie heeft al twee keer de 1e prijs gekregen en heeft een score van 97 op de 100 punten in Flos Olei, de ‘olijfoliebijbel’ die elk jaar uitkomt. Je proeft dit verschil zo goed!

Ingredients

 • 50 gram basilicumblaadjes
 • 80 gram pijnboompitten
 • 2 tenen knoflook
 • ongeveer 6-8 eetlepels oude kaas
 • Oro Bailen olijfolie *
 • peper en zout

* uiteraard te vervangen voor een andere goede olijfolie

Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een droge koekenpan en laat even afkoelen. Ontvel de knoflook en doe dit, samen met de basilicumblaadjes en de pijnboompitten in een keukenmachine. Laat 1 minuut krachtig draaien en schenk dan langzaam de olijfolie toe tot je een soort spread hebt. Voeg dan de kaas toe en meng dit nog even goed door elkaar! Breng op smaak met peper en (zee)zout. Let op: wil je gewone pesto? Voeg dan wat meer olijfolie toe zodat het vloeibaarder wordt. Je kunt deze pestospread, afgedekt in de koelkast, ongeveer 3-4 dagen bewaren. Prima vooraf te maken dus. Serveer eens met deze lekkere volkoren grissini!

pestospread

Misschien maak ik jou blij!
Want ik mag van Oil & Vinegar gewoon 3 volgers een leuk pakketje geven. Jij kunt namelijk de gebruikte olijfolie én de grissini winnen, hoe leuk is dat?! Hoe maak je kans? Volg Essiehealthylife op Facebook en/of Instagram en zet hieronder met wie je graag borrelt en deze pestospread wil gaan uitproberen! Je maakt extra kans als je ook nog een reactie met een tag onder 1 van de social media posts zet ;-). Ik maak komende vrijdag de 3 winnaars bekend, over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Succes!

Liefs Ester

Update 26-10: winnaars bekend! Stijn de Jong, Eelke en Marlies. Sturen jullie even je adresgegevens naar Info@essiehealthylife.nl?

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Oil & Vinegar, zie mijn disclaimer onderaan de pagina

44 Comments

 1. Lekker! Ik heb het boekje Pesto&Tapanade van Thea Spierings, aanrader als je er van houdt…..

 2. Laura Martens

  Ooh wil ik graag met mijn dochter (Kim) proberen te maken…. ze is op kamers en als ze thuis is maken we graag verantwoorde lekkere dingen! Nu maar duimen.

 3. Joyce Martens

  Heel graag borrel ik met m’n zusje.
  Wonen anderhalf uur van elkaar vandaan dus kom maar op, weer reden om het weer eens te doen

 4. Lydia Rorije

  Oh heerlijk! Ik ga hem zeker maken en op onze trouwdag op de borrelplank zetten en genieten met man en kinderen.

 5. Nanette Bakkeren

  Heerlijk borrelen met m’n vriendinnetje, Marion. Zij is enorm aan het afvallen, ik trouwens ook, een heel nieuwe leefstijl, een gezonde, heerlijk. De geniet momentjes kunnen we des te meer waarderen nu!

 6. Sigrid van Hamburg

  Met manlief!
  Wij hebben een nieuwe (veel gezondere) manier van koken en dus eten aangenomen en daar past deze pesto helemaal prima in!

 7. Oeh dat wil ik wel proberen met mijn lieve vriend! Even samen een geniet momentje p de bank 🙂

 8. Heerlijk pesto!! Daar zou ik samen met mijn man en kids van willen genieten.

 9. Heerlijk pesto!! Hier zou ik samen met mijn man en kids van gaan genieten.

 10. Heerlijk pesto!!Samen met mijn man en kids natuurlijk.

 11. Heerlijk pesto!! Dat wordt genieten samen met mijn man en kids.

 12. Dit lijkt mij heerlijk, binnenkort eens uitproberen! Voor wat betreft de winactie ; ik zou het graag delen met je lieve vrienden, die we helaas door de afstand te weinig zien maar waar we dan af en toe de dag doorbrengen en bij het afsluiten heerlijk gezellig mee borrelen…!

 13. Oeh jaa ze hebben heerlijke olieën en azijnen bij Oil&Vinegar! En die pestospread lijkt me heerlijk om mee te borrelen samen met mn zusje!

 14. Oh en uiteraard ga ik op je sociale media kanalen ook meedoen!

 15. Lekker! Ik zou dan met m’n collega Bobbie gaan borrelen en heel veel brainstormen voor de conventie van volgend jaar

 16. Ik borrel heel graag met mijn vriendinnen, waaronder Sjoukje. Met haar wil ik ook wel deze spread uitproberen.

 17. Wauw heerlijk!! Ik zou graag borrelen met mijn moeder Karen (Instagram: @feelhealthy.nl) omdat wij vaak samen koken, gezonde receptjes bedenken en uitproberen, maar ook van borrelen houden op z’n tijd!

 18. ‘Borrelen’ is bij ons gezellig samen om de tafel met een hapje en al dan niet een alcoholisch drankje. Mijn kinderen en die van mijn buurvrouwen vinden niets gezelliger!

 19. Met mijn voetbalvriendinnetjes, die het nu moeten doen met een vegan variant doordat ik meedoe aan de vegan challenge deze maand. Dus een echte old-school-net-even-anders-variant kunnen ze vast wel waarderen ;-).

 20. Elma versluis

  O heerlijk.ik hou er zo van. Met mijn kinderen dus ik doe graag mee hoor

 21. Lijkt me heerlijk om te delen met onze vrienden Joris en Bianca. We houden er zo van. ❤️

 22. Marijke Smit

  Ik borrel en hap met mijn liefste vriendinnetje en tevens bijna buurvrouw linda! Gelukkig is de weg naar huis kort, desnoods kruipend.

 23. Oehhh met wie borrel ik niet graag haha. Mar mijn vriend en ik zijn zooooo gek op pesto,, zeker om deze zelf klaar te maken. We hebben nog wel eens discussie welke de lekkerste is.. Hij doet m zonder knoflook…en ik met. En sinds onze vakantie in Italië..weten we het zeker, alles smaakt zoveel beter met de juiste producten.. Wij doen dan ook gaan mee om er mooie nieuwe producten te proberen. Overigens..we zijn ook fan van je applecrumble! Hihi

 24. Wat leuk! Ik borrel graag met mijn vriendin Nina met tapas en lekkere wijn erbij

 25. Mijn favoriete olijfolie van Oil & Vinegar (Leuven!!!) is de Bonsecco uit het zonnige Toscane. Ik wil deze spread heel graag maken voor mijn vriend Christos die in de UK werkt. We zijn dus helaas vaak van elkaar gescheiden en kunnen enkel virtueel samen eten via Skype. Als we dan een keertje samen aan tafel zitten, maak ik graag iets lekkers klaar om hem te verrassen!!!

 26. Oow dit wil ik natuurlijk graag winnen! Ik eet graag gezonde en zelfgemaakte dingen en stuur regelmatig recepten door aan mijn vrienden en familie. Ik heb toevallig net een datumprikker verstuurd aan mijn zussen en vriendinnen voor een borrel, en dan komt die pestospread natuurlijk heel goed van pas! Kunnen ze niet alleen het recept krijgen maar het ook meteen uitproberen. Zullen ze heel leuk vinden

 27. Stijn de Jong

  De olijfolie zou prima samen gaan met de dips die ik en mijn vriendin laatst gekocht hebben bij oil&vinigar!

 28. Esther Verhoeven

  Ooeee pesto njam! Ik hou van borrelen samen met mn vriend. Zeker nu het buiten weer frisjes wordt, lekker saampjes op de bank.

 29. Wendy van Zetten

  Wauw wauw Wauwie van deze mega heerlijke verwennerij wordt ik zeker heel blij zou heel graag dit met mijn bff Chantal Bosch wilen uitproberen wie wil dat nou niet 🙂 #Pureverwennerij van een olijfolie verwennerij wordt ik altijd mega blij Nu maar heel hard hopen dat er veel geluk mijn kant op mag komen want als ik deze heerlijke producten zou mogen winnen dan raak ik van blijdschap helemaal buiten zinnen en kan het smulen beginnen #FingersCrossed

 30. Els Van Gestel

  Gezellig aan de keukentafel met kids en vrienden , heerlijke avonden met veel eten en plezier.

 31. Om lekker samen met manlief en vrienden op een herfstachtige zondagmiddag van te genieten met een lekker drankje erbij! Staat ook zo gezellig op een mooie borrelplank waar wij allebei dol op zijn!

 32. Brebels Sofie

  Mmm pesto! Ik zou heel graag pesto willen maken samen met de vriendinnen op een fijne girls night!

 33. Wat heerlijk, ik borrel graag met mijn gezin en het gezin van mijn vriendin die 200 km verderop woont en met wie we – ik al 22 jaar lief en leed deel, inmiddels hebben we beiden een gezin met drie kinderen en zijn we puur toeval 2x samen zwanger geweest…

 34. Oeh lekker!!! Dat zou ik zeker graag proberen dat receptje!!
  En dan serveren aan mijn familie, ze komen heel binnenkort weer uit Amerika na heel wat jaartjes daar gewoond te hebben. En dan is het tijd voor heel vaak samen eten en andere gezellige dingen doen!

 35. Marielle Vermeeren

  Mijn kinderen en ik zijn verzot op pesto, heerlijk de spread voor de vrijdagavond op de bank!!!!

 36. Eva schomakers

  Met mijn kleine meid lakisha schomakers die nu een weekje in spanje zit en ik haar mis

 37. Heerlijk! Mijn lieve vriend en ik houden wel van een middagje borrelen en een goede, huisgemaakte pasta-pesto. Al ben ik wel degene die ervoor in de keuken staat 😉 wat fijne ingrediënten doen wonderen!

 38. Lekker met mijn gezinnetje bij de borrel op zondagmiddag. Heerlijk genieten van het gezelschap en zelfgemaakte hapjes. Deze pesto lijkt me top.

 39. Lekker! Deze wil graag uitproberen met mijn bestie Kiara. Dat wordt heerlijk genieten bij de borrel.

 40. Gretha Smit-de Jong

  Hoop dat ik nog op tijd ben om mee te kunnen doen. Ik ga deze pesto straks maken. Op vrijdag maak ik altijd een pan met heerlijke soep. En daarbij serveer ik vanavond deze pesto….dus ik geniet er op een iets andere manier van

 41. Woow lijkt me heerlijk!. Lekker genieten met familie en vrienden yummieee!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*