havermout ananastaart

Pina colada havermout ananastaart

Vroeger gruwelde ik van kokos, tegenwoordig smul ik ervan! Wat kan je smaak toch veranderen in de loop der jaren. Deze havermout ananastaart is lekker tropisch en enorm gezond en voedzaam.

Tropisch tintje
Ik had zin in een tropisch baksel. Het is dan wel enorm koud buiten, maar de zon schijnt dat geeft toch nét even wat meer zin in tropische baksels. De combinatie van het frisse van ananas en het zoete van kokos (ik gebruikte zowel kokosmelk, -olie als -rasp) is fantastisch! Het is een wat kleffe taart, soms heb ik daar ook zin in. Het vult enorm dus je snoept er automatisch minder van: win-win dus! Gezond en verantwoord. Snel de keuken in dus 😉

havermout ananastaart

Havermouttaart liefde
Er staan al heel wat havermouttaarten op mijn blog, zo maakte ik recent nog deze met chocolade en blauwe bessen. Of wat denk je van deze pindakaastaart? Nu dus tijd voor weer een heel andere combinatie en dit keer gebruikte ik havermoutmeel in plaats van havervlokken. De vezels van de kokos maken het extra voedzaam. Ik gebruikte voor dit recept een laag bakblik van 16 cm en bakte de ananastaart in de airfryer, maar oven kan uiteraard ook. Zoals je van me gewend bent zet ik beide bereidingswijzen hieronder. Zo kun jij hem hoe dan ook maken!

Wat heb je nodig?

  • 150 gram havermoutmeel
  • 2 eieren
  • 30 gram geraspte kokos (+ extra voor garnering)
  • 1,5 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 40-50 ml agavesiroop *
  • snufje zout
  • 50 ml kokosmelk (uit blik!)
  • 200 gram (verse) ananas

* te vervangen voor ander zoetmiddel naar keuze

Meng het havermoutmeel (eventueel te vervangen voor ander meel, maar geen amandel- of kokos!) met de geraspte kokos en het zout en smelt ondertussen de kokosolie. Meng dan de kokosolie door de eieren en klop er de kokosmelk en agavesiroop doorheen. Meng met het haver-kokosmengsel met de rest tot er een glad beslag ontstaat. Maak de ananas schoon en dep droog. Bekleed een bakvorm met bakpapier en die hier het mengsel in. Snij de ananas in kleine stukken en verdeel hier overheen. Bestrooi nog met wat extra kokosrasp en bak vervolgens 24 minuten in de airfryer op 180 graden. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 190 graden en bak 40-45 minuten. Let op: de tijden kunnen per airfryer of oven verschillen, de ananastaart is gaar als een prikker er redelijk droog uitkomt (sticky mag, maar niet dat er veel aan blijft hangen!).

havermout ananastaart

(Serveer)tip
Ik gebruikte verse ananas wat gewoon het lekkerst is. Tip voor de kokosmelk: bij de toko verkopen ze Aroy-D, zonder toevoegingen. Laat iets afkoelen voor je de ananastaart serveert. Lekker bij de koffie of thee, maar ook prima en verantwoord als ontbijt! Volg jij Essiehealthylife al op Pinterest? Niet??? Doen hoor: klik even hier!

Liefs Ester

4 Comments

  1. Is er verschil of ik kokosmelk uit een blikje of een pakje gebruik?

  2. Hallo Ester, welke diameter heb je gebruikt voor de bakvorm?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*