pitapizza

Pitapizza met aubergine en kaas

Als je een pitabroodje gebruikt als bodem voor een pizza krijg je een pitapizza en dat is écht heel erg lekker! Deze zomerse variant maakte ik met gegrilde aubergine en veel kaas.

Veelzijdigheid van aubergine
Ik maak er best regelmatig iets mee, wat denk je bijvoorbeeld van deze zomerse salade? Maar deze gevulde aubergine is hier ook nog steeds favoriet. Je kunt er alle kanten mee op: verwerken in stoofschotels, bakken, roosteren in de oven of airfryer of grillen. Dat laatste heb ik dit keer gedaan. Even grillen in de contactgrill en de pitapizza ermee beleggen.

pitapizza
Recept voor Ecomarkt
Als je me al langer volgt weet je dat ik vaker recepten maak voor de nieuwsbrief van Ecomarkt, daar heb ik deze pitabroodjes ook gekocht en voor hen maakte ik dit recept (binnenkort dus ook op hun website maar jij krijgt hier alvast de primeur. Nu het langzaam zomer begint te worden buiten zijn dit soort receptjes altijd er leuk en lekker.

Wat heb je nodig voor 2 stuks?

  • 2 (volkoren) pitabroodjes
  • 1 bol mozzarella
  • halve aubergine
  • beetje zachte geitenkaas
  • klein handje rucola
  • 2 theelepels granaatappelpitjes
  • (pesto) olijfolie

Laat de mozzarella uitlekken en dep droog. Snijd vervolgens in dunne plakjes, evenals de aubergine. Verwarm ondertussen de contactgrill of grillpan en smeer in met olijfolie. Ik gebruikte pesto olijfolie voor extra smaak! Grill de plakjes aubergine en bestrijk de pitabroodjes met de olie. Beleg vervolgens met de plakjes mozzarella, aubergine en verkruimel er een beetje zachte geitenkaas overheen. Bak 6 minuten in de airfryer op 180 graden (voorverwarmen hoeft niet!). Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak 15 minuten. De pitapizza is klaar als de pita krokant is en de kaas gesmolten.

pitapizza
(Serveer)tip
Bestrooi met de granaatappelpitjes en wat rucola. Serveer met een lekkere salade of wat extra rucola en geitenkaas. Extra lekker met nog wat balsamico-crème! Serveer direct. Lekker als hoofdmaaltijd, lunch of serveer in partjes als hapje bij de borrel/op een feestje. Volg jij mijn borden al op Pinterest? Zeker doen, zo mis je niets van mijn recepten.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*