pompoen mugcake

Pompoen mugcake met havermout

Ja hoor…. Daar is er weer 1: een mugcake! Ik krijg hier dus écht nooit genoeg van en dus zal dit heus niet het laatste recept zijn. Dit keer maakte ik pompoen mugcake met overgebleven pompoen.

Mugcake liefde
Mijn liefde voor mugcakes is een paar jaar geleden begonnen. Eigenlijk sinds ik actief ben op Instagram en de magnetron variant een keer voorbij zag komen. Inmiddels vind je bij de rubriek ontbijtjes genoeg inspiratie van mugcakes uit de magnetron, oven en airfryer. De laatste blijft echt favoriet, maar als ik minder tijd heb maak ik ook vaker een mugcake in de magnetron. Het is echt zo ontzettend makkelijk te maken!

pompoen mugcake

Leuke mugcake bakjes
Ik krijg vaak de vraag waar ik die leuke schaaltjes koop. Deze is gewoon van de Action, maar ook bij de Xenos hebben ze deze voor weinig geld. Je kan ze bij een kookwinkel ook kopen, maar dan zijn ze een stuk duurder dus waarom zou je? Deze pompoen mugcake zoette ik met flavdrops in de smaak maple syrup. Dit is een natuurlijk zoetmiddel met 0 calorieën. De mugcake is genoeg voor een 1-persoons ontbijt.

Wat heb je nodig?

  • 35 gram havermoutvlokken
  • 80 gram gekookte pompoen
  • 1 ei
  • flavdrops of ander zoetmiddel
  • optioneel: PAM spray of (kokos)olie om in te vetten
  • optioneel: topping

Vet een schaaltje in en prak het ei met de pompoen tot een papje. Roer er de havermout doorheen en breng op smaak met het zoetmiddel. De zoetheid neemt altijd iets af tijdens het bakken dus kijk even wat je zelf lekker vind. Bak de mugcake tenslotte 14 minuten op 180 graden in de airfryer (voorverwarmen hoeft niet). Geen airfyer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak 25-30 minuten. Let op: de baktijden kunnen per airfyer/oven verschillen. De mugcake is gaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is verkleurd.

pompoen mugcake

(Serveer)tip
Warm het lekkerst! Maar mocht je in de ochtend minder tijd hebben: je kunt deze pompoen mugcake ook de dag van tevoren bakken. Lekker met een beetje (lactosevrije) kwark en wat pistachenootjes, maar zonder nét zo lekker! Voor meer ontbijtinspiratie volg ook mijn borden op Pinterest.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*