pompoenpizza met oude kaas

Pompoenpizza met oude kaas

Pompoen is fantastisch in combinatie met kaas! Toen ik dus afgelopen week een hele doos vol met pizzabodems, toppings en smeersels kreeg van Magioni bedacht ik deze pompoenpizza met oude kaas, zo lekker! 

Veggie Revolution
Slechts 5% van de volwassenen en 3% van de kinderen eet hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente. Veel te weinig vindt Magioni, daar moet wat aan gedaan worden! En dus werd de Veggie Revolution geboren. Deze maand helpen ze je om meer groenten te eten. Het doet je lichaam goed en jezelf ook. Na deze week moeten we met z’n allen 5 miljoen gram groente hebben gegeten. Ja, tel maar uit je winst. Ik heb totaal geen moeite met het eten van veel groente, maar met heerlijke verantwoorde pizza’s wordt het nog nét even iets leuker! Deze pompoenpizza maakte ik vegetarisch (ja zelfs de kip is vegetarisch ;-)) en past dus ook in een vegetarische lifestyle.

pompoenpizza met oude kaas
Oude kaas op je pizza
Geraspte kaas, mozzarella of gorgonzola ken je vast al wel op je pizza, maar in plaats van bijvoorbeeld tomatensaus ook al wel eens smeerkaas gebruikt? Voor deze pompoenpizza besloot ik dat eens te doen met de oude smeerkaas welke ook in het pakket zat en man o man… Dit ga ik vaker doen! Ik ben gek op kaas en maak er veel mee, maar dit had ik niet eerder bedacht. Er stond een ander recept in het bijgeleverde receptenboekje (kun jij trouwens ook hier downloaden voor lekkere pizza inspiratie!) maar ik zou Ester niet zijn als ik er weer een eigen creatie van maakte.

Wat heb je nodig?

  • 1 Magioni pompoen pizzabodem
  • Old Amsterdam Smeerkaas
  • halve rode ui
  • 75 gram bimi (broccoli)
  • 50 gram vegetarische kipstukjes
  • 2-3 eetlepels oude kaas
  • optioneel: verse zwarte peper

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de pizzabodem alvast 2 minuten. Dat zorgt ervoor dat hij straks heerlijk krokant is! Blancheer de bimi 2 minuten in kokend water en giet af, snij de rode ui in ringen. Besmeer de pizzabodem met smeerkaas (naar smaak, maar mijn tip? Beleg rijkelijk haha) en verdeel er vervolgens de bimi, vegetarische kipstukjes en de rode ui overheen. Verdeel er nog wat geraspte kaas overheen en bak de pompoenpizza nog 10 minuten in de oven. Hij is klaar als de bodem krokant is en de kaas gesmolten. Bestrooi nog met wat zwarte peper, is extra lekker!

pompoenpizza met oude kaas
(Serveer)tip
Lekker als avondeten, maar in stukjes gesneden ook een prima borrelhapje! Het lekkerst is het warm, maar afgekoeld ook prima te eten. Eet jij voldoende groente op een dag en doe jij mee aan de Veggie Revolution? Dit kan nog t/m zondag de 25e! Meer pizza inspiratie vind je op mijn blog bij de rubriek diner , daar vind je ook meer met groentebodems. Geniet ervan!

Liefs Ester

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Magioni pizza, zie mijn disclaimer onderaan de pagina

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*