Princess Aerofryer XXL

Princess Aerofryer XXL review

Zoals jullie weten ben ik een enorme fan van mijn airfryer. Super leuk dus dat ik van Princess hun nieuwste aanwinst: de Princess Aerofryer XXL mocht uitproberen!

Digital Aerofryer XXL 182025
Princess heeft diverse Aerofryers in hun assortiment, klik hier voor alle varianten. Ik ontving hun nieuwe Digital Aerofryer XXL 182025 met maar liefst 4,5 liter inhoud waardoor je in 1 keer voor bijvoorbeeld 6 mensen frietjes kunt bereiden of heel veel groente. Zoals jullie weten maak ik werkelijk alles in de airfyer, zie de rubriek airfryer recepten op mijn blog. Ik ben met de aerofryer aan de slag gegaan, heb wat dingen getest en deel vandaag mijn ervaring!

Princess Aerofryer XXL

Wat is/doet een Aerofryer eigenlijk?
De Princess Aerofryer XXL combineert hete, circulerende lucht met de perfecte baktemperatuur zodat je ermee kunt frituren, bakken, grillen, braden én roosteren. Het heeft een High Speed Air Convention Technology waardoor je geen olie hoeft te gebruiken en het weinig tot geen geurtjes afgeeft tijdens de bereiding. Lees: stuk gezonder dan een frituur of je vlees bereiden in een pan. Een airfryer/aerofryer staat dus eigenlijk waar ik zelf ook voor sta: lekker gezond met de juiste balans!

Princess Aerofryer XXL

Belangrijke eigenschappen
De Princess Aerofryer XXL heeft maar liefst 8 voorgeprogrammeerde
programma’s voor voorwarming, frietjes, vlees, kip, biefstuk, vis, garnalen en cake. Daarnaast kun je ook makkelijk je eigen temperatuur en tijd instellen met de draaiknop op de digitale display. Buiten de 4,5 liter inhoud heeft deze Aerofryer een vermogen van 1500 watt. Daarnaast kun je een instelbare timer gebruiken en beschikt het over een overhittingsbeveiliging waardoor het erg veilig in gebruik is. De mand is 23 cm en er past een bakvorm tot 22 cm in. Super makkelijk dus ook voor het bakken van cakes en taarten.

Mijn persoonlijke ervaring
Ik moest écht even schakelen! Ik ben zo gewend aan mijn eigen airfryer en dan is het even zoeken naar hoe je deze het beste kunt gebruiken. Het grote voordeel vind ik de voorgeprogrammeerde programma’s waarbij je de temperatuur en tijd ook nog eens kunt aanpassen. Daarnaast is de uitneembare grillplaat perfect: extra vet valt op de bodem en na gebruik maak je alles erg makkelijk schoon. Veel makkelijker nog dan airfryer waarvan het mandje heus niet altijd zo schoon word!

Princess Aerofryer XXL

Knapperig en krokant
Eigenlijk verschilt het resultaat niet echt van mijn huidige airfryer, je bakt groente en frietjes knapperig en krokant en vlees grillen gaat perfect, zelfs fijner en beter resultaat als je niet de bakplaat van de airfryer gebruikt. Hiervoor gebruik je bij de Princess Aerofryer XXL namelijk het meegeleverde (grill)rooster. Tot nu toe van “vlees” alleen nog maar hamburgertjes en kippetjes gebakken. Ging ook prima!

Princess Aerofryer XXL

Zijn er ook nadelen/mindere kanten?
Ik vind dit een perfecte Aerofryer, zeker gezien de inhoud en het resultaat. Echter moet ik toegeven dat ik mijn cake en kippetjes langer moest bakken dan normaal, wellicht is dit nog even zoeken naar de juiste temperatuur en stand. Ik ben natuurlijk jaren gewend aan dezelfde dus dan is het altijd even wennen. Wellicht denk ik er dus over een tijdje anders over. Nog een klein nadeeltje vind ik dat je er alleen ronde bakvormen/ovenschaaltjes in kunt plaatsen. Dit is natuurlijk niet onoverkomelijk, zeker omdat ik de andere nog kan gebruiken.

Nog veel bakplezier
Je kunt je voorstellen dat ik mezelf erg gelukkig prijs als foodie: 2 airfryers/aerofryers in huis om nog veel meer lekkere dingen in te bereiden dan ik al deed! Hier ga ik nog heel veel bakplezier aan beleven. Ben jij ook nieuwsgierig naar de Princess Aerofryer XXL? Klik hier voor meer info. Ik kan me vanaf nu lekker uitleven met 2 van deze fantastische apparaten in huis. Meer recepten coming soon 😉

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Volg mij via Pinterest, Facebook en/of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Princess, zie mijn disclaimer onderaan de pagina

2 Comments

  1. Hi!
    Wat een fijne recepten allemaal op je site!
    Ik vroeg me wel af welke airfryer jij zelf al had voordat je deze ging uitproberen.

    Lieve groet,
    Gaby

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*