stevige bananenbrood tulband

Pumpkin spice bananenbrood tulband met walnoten

Chai bananenbrood tulband? Ja echt… Dit is super lekker! Een compacte cake is het eigenlijk met chaikruiden voor een lekkere kruidige en toch zoete smaak. Deze is vrij van lactose, suiker en gluten dus past in veel lifestyles! 

Chaikruiden
Ik ben trots dat ik sinds kort ambassadeur ben van Green Gypsy. Je vind hier de ambassadeurspagina op hun site. Super lekkere kruiden met een knipoog. Wat denk je bijvoorbeeld van hoer op de grill of choco loco? Ze hebben hun potjes recent allemaal vernieuwd en aan hun ambassadeurs gestuurd. Vandaag het 1e receptje met de kruiden, al heb ik al eerder deze chai pannenkoekjes gemaakt! Na de winactie van vorige week vond ik het wel leuk een recept met de pumpkin spice kruiden te maken.

stevige bananenbrood tulband
Pumpkin spice kruiden
Deze pumpkin spice kruiden geven de bananenbrood tulband een lekkere kaneelachtige smaak. Je kunt de kruiden overigens overal voor gebruiken: strooi ze eens over geroosterde pompoen of doe een beetje door je havermout, cake of pannenkoekjes. Deze tulband vorm is 16,5 cm.

Wat heb je nodig?

  • 3 kleine rijpe bananen of 2 grote
  • 125 gram havermeel
  • 2 eieren
  • beetje bakpoeder
  • 1 flinke eetlepel pumpkin spice kruiden
  • 75 gram walnoten

Doe de eieren met de bananen in de blender/keukenmachine en meng goed door elkaar. Heb je deze niet? Goed prakken met een vork kan ook! Doe er vervolgens de havermeel, bakpoeder en kruiden bij en meng tot een glad beslag. Hak de walnoten en verdeel er doorheen. Bak vervolgens in de airfryer op 170 graden in 20-25 minuten gaar. De cake blijft stevig! Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de cake in 40-45 minuten gaar. Let op: baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De cake is gaar als een prikker er droog uitkomt en de cake goudbruin is verkleurd.

stevige bananenbrood tulband
(Serveer)tip
Laat de bananenbrood tulband afkoelen voor je hem in plakjes gaat snijden (als je kunt wachten, want warm is het eigenlijk nog lekkerder ;-)). Je kunt deze cake ongeveer 3-4 dagen in de koelkast bewaren of vries in plakjes in! Volg jij essiehealthylife al op Pinterest? Steeds meer mensen wel, doen hoor!

Liefs Ester

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*