Quiche met pompoen en prei

Ik had nog wat bladerdeeg in de koelkast liggen en omdat ik gek ben op zoete, maar ook op hartige taarten besloot ik er een quiche mee te maken. Dit keer koos ik voor een vegetarische variant.

Is bladerdeeg gezond?

Bladerdeeg is niet echt gezond te noemen, al zijn er ook volkoren varianten te vinden. Toch eet ik het af en toe. Vooral omdat het lekker is en ik tegenwoordig vind dat je vooral niet moet denken in “goede” of “slechte” voeding, maar vooral in balans. Als je leeft volgens deze 80-20 regel is het eigenlijk gewoon prima en kun je zo nu en dan ook lekker genieten van bladerdeeg quiche.

Wat heb je nodig?

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 200 gram prei
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 100 gram zuivelspread light
  • zout en peper
  • 3-4 zongedroogde tomaatjes
  • wat (olijf)olie
  • optioneel maizena of paneermeel

Snij de prei in stukken en kook samen met de pompoen ongeveer 4 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Meng in een kom de pompoen en prei met de geitenkaas, yoghurt, zuivelspread en de eieren en breng op smaak met zout en peper. Vet een quiche- of ovenschaal in en vorm een taart van het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bestooi met wat maizena of paneermeel. Dit zorgt ervoor dat de bodem knapperig gaat worden! Schep het mengsel over de deegbodem en beleg met in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes. Bestrijk de randjes van het bladerdeeg met wat melk of ei.
quiche met pompoen en prei

Bak in een voorverwarmde oven van 200 graden in 40-45 minuten gaar. De quiche is gaar als het goudbruin gekleurd is. Laat iets afkoelen voor je de quiche aan gaat snijden.

Serveertip

Gebruik eens cherrytomaten in plaats van zongedroogde tomaatjes en garneer met wat verse tijm. De quiche is, afgedekt in de koelkast, ongeveer 2 dagen te bewaren. Ook koud lekker dus perfect als meeneem lunch.

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*