Quinoa met kalkoen en paprikasaus

Ik ben gek op koken, maar heb niet altijd de tijd om lang in de keuken te staan. Dat herken jij vast ook!?  Na een lange dag werken of andere dingen doen wil je vooral snel klaar zijn en toch iets voedzaams op tafel zetten. Dat kan!

Genoeg groente eten

We eten allemaal dat groente gezond is en we dit voldoende moeten eten. Mij lukt het iedere dag wel om minimaal 2,5 ons groente (dat adviseert de nieuwste schijf van 5) te eten. Toch merk ik ook dat het voor sommige mensen best lastig is, zeker als je wil afwisselen!

Toch is het helemaal zo moeilijk niet. Belangrijk is om vooral verse producten te gebruiken en er is nu ook een uitkomst als je van sausjes houdt. Want bij de Albert Heijn hebben ze nieuwe pastasauzen. En als je denkt: saus is toch helemaal zo gezond niet? Deze dus wel! Want ze zijn gemaakt van verse groenten en kruiden en bevatten geen suikers en kunstmatige geur- en smaakstoffen. Hoe fijn is dat?

quinoa met kip en paprika
Makkelijke bereiding

De pastasauzen zijn ideaal voor liefhebbers van gemakkelijk, vers én snel eten. Je (roer)bakt je groenten, vlees, vis en/of vegaproducten en verwarm daarna de saus gedurende maximaal 5 minuten mee. Je kunt de saus daarnaast ook opwarmen in de magnetron!

Ik test vandaag de variant: gele paprika & gegrilde groenten en kies niet voor pasta, maar voor quinoa: ook lekker!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 250 ml pastasaus gele paprika & gegrilde groenten
  • 150 gram (volkoren) quinoa
  • 300 gram kalkoenfilet*
  • 1 rode paprika
  • 4 bosuitjes
  • 20 zwarte olijven
  • peper en zout
  • olijf(olie) om in te bakken
  • optioneel: peterselie voor de garnering

* te vervangen voor kipfilet

verse pastasaus AH
Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Snij de kalkoenfilet, paprika, bosuitjes en olijven en blokjes/stukjes. Verhit wat olijfolie in een wok en bak de kalkoenfilet in ongeveer 4-5 minuten op middelzacht vuur. Voeg dan de rest van de groente toe en roerbak nog zo’n 3-4 minuten. Doe er dan de pastasaus bij, zorg dat alles bedekt is en doe er dan de gekookte quinoa bij. Zet het vuur zacht en verwarm nog een minuut of 2-3. Breng op smaak met zout en peper.

Tips

1) Je houdt wat pastasaus over. Prima te bewaren voor een andere keer. Zo geniet je 2x van je saus. Heb je een groter gezin of wil je alles gelijk gebruiken? Verdubbel dan gewoon de ingrediënten.

2) Je kun de kalkoen en groente ook de avond vooraf snijden en de quinoa vast koken.  Dat scheelt weer tijd!

quinoa met kip en paprika

Serveertip
Garneer met wat peterselie en, indien gewenst, met nog wat bosuitjes. Je zou er ook wat geraspte kaas bij kunnen serveren of een lepel zure room/volle yoghurt. Deze quinoa met kalkoen en paprika is 2-3 dagen in de koelkast te bewaren.

Enjoy!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*