redvelvet ontbijttaartje

Redvelvet ontbijttaartje met perzik

Omdat ik zo gek ben op roze maak ik ook wel eens roze recepten. Zo werd ook dit redvelvet ontbijttaartje. Super gezond ook nog eens want vrij van geraffineerde suikers en voor de liefhebber lactose én gluten!

Hoe krijg je het roze?
Er staan al meer roze recepten op mijn blog. Wat denk je bijvoorbeeld van deze redvelvet mugcake of deze redvelvet poffertjes gekleurd met rode bietenpoeder? Dit keer besloot ik hibiscus poeder te gebruiken welke een tijdje geleden in een pakket zat. Hibiscus is een plant en komt voor in Mediterrane landen. Het is een natuurlijk kleurmiddel. Niet in huis? Rode bietenpoeder of een beetje verse bietensap werkt ook!

redvelvet ontbijttaartje
Ontbijt jij hiermee? 
Als je me langer volgt weet je dat ik dit soort ontbijtjes inderdaad regelmatig maak en dus ook eet. Waarom zou dit niet kunnen? Je dag starten met een stukje taart en nog verantwoord ook: ik teken ervoor, kun jij ook! Dit redvelvet ontbijttaartje maakte ik in een bakvorm van 12 cm. Klein taartje dus voor 1-2 porties. Deze keer gebruikte ik amandel- en boekweitmeel, maar wissel gerust af.

Wat heb je nodig?

  • 15 gram amandelmeel
  • 25 gram boekweitmeel
  • 1 ei of 1,5 eiwit (ongeveer 50 ml)
  • 1 rijpe banaan
  • 1 flinke eetlepel hibiscus poeder 
  • halve perzik
  • optioneel: zoetmiddel

Prak de banaan met het ei tot een papje en roer hier het meel en de poeder doorheen. Snij de halve perzik in plakjes. Mocht je het niet zoet genoeg vinden kun je nog wat zoetmiddel naar keuze toevoegen. Doe het mengsel in een ingevette of met bakpapier belegde bakvorm en beleg met de plakjes perzik. Bak ongeveer 14 minuten in de airfryer op 180 graden (voorverwarmen hoeft niet). Geen airfryer? In de oven kan ook! Verwarm deze dan voor op 180 graden en bak 28-35 minuten. Let op: de baktijden kunnen per oven/airfryer verschillen. De taart is klaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is verkleurd.

redvelvet ontbijttaartje
(Serveer)tip
Laat iets afkoelen voor je het uit de vorm haalt. Ik bestrooide het met nog wat suikervrije poedersuiker. Volg je mij al op Pinterest? Hier vind je nog veel meer taartinspiratie!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*