ricotta mugcake

Ricotta mugcake ontbijt met kersen

Er staat al een heerlijk recept van een ricotta mugcake op mijn blog en deze is enorm populair. Ik ben er ook gek op en maak hem regelmatig. Dit keer maakte ik hem glutenvrij en met kersen, past meer bij deze tijd van het jaar!

Diepvriesfruit
Wat een uitkomst is dat! Ik heb dan ook altijd een voorraad in mijn vriezer. Ik bak er regelmatig mee en ieder recept of gerecht wordt weer anders omdat ik kan variëren. Vooral blauwe bessen en frambozen zijn favoriet, maar nu het weer herfst is en kouder buiten verlang ik meer naar fruit als kersen en cranberry’s. Deze ricotta mugcake is geinspireerd op een eerder recept welke al te vinden is (zie link hierboven) alleen gebruikte ik daarvoor speltbloem en voor dit recept heb ik rijstmeel gebruikt.

ricotta mugake
Super eiwitrijk
Ricotta maakt alles lekker romig en het is ook nog eens rijk aan eiwitten, zoek eens via mijn zoekfunctie op de homepage naar andere recepten met ricotta, er staan er al best wat op mijn blog namelijk! Deze mugcakes moest net wat langer in de airfryer. Heb je geen airfryer? Geen probleem hoor, je kunt het ook in de oven bakken! Duurt het alleen wat langer.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram ricotta
  • 1 ei
  • 50 gram rijstmeel
  • 2 eetlepels kristal sweet *
  • 10 (diepvries) kersen + extra voor garnering
  • eventueel wat olie of bakspray om schaaltje in te vetten

* te vervangen voor ieder zoetmiddel naar keuze!

Roer het ei en de ricotta glad en doe het meel en het zoetmiddel erbij. Roer tot een glad beslag en proef even of het zoet genoeg is. Het mag iets zoeter zijn, door het bakken verliest het iets van de zoetkracht. Doe de kersen erdoor, vet het schaaltje in en giet het erin. Garneer met nog een paar kersen en bak 20 minuten in een voorverwarmde airfryer op 165 graden. Check of een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is verkleurd. Mocht je een oven gebruiken verwarm deze dan voor op 180 graden en bak de ricotta mugcake in 25-30 minuten gaar.

ricotta mugcake
(Serveer)tip
Perfect als ontbijt of tussendoortje. Het lekkerst als het nog een beetje warm is, maar ook enorm lekker als het al is afgekoeld. Het is redelijk machtig, ik als grote eter heb er 2x van gegeten. Geniet ervan!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*