ricottatoast-met-bramen

Ricottatoast met bramen en basilicum

Ricottatoast? Ik deed mijn inspiratie voor dit recept pas op via Pinterest. Daar zag ik een ricottapizza met vergelijkbare ingrediënten en bedacht dat ik er wel een soort van broodpizza van kon maken. Geslaagd experiment en zo eenvoudig!

Ricotta
Ik heb er al meer recepten mee gemaakt want ik ben echt fan van dit goedje. Zo kun je hier al een ricotta mugcake vinden (enorm populair!!) evenals ricotta pannenkoekjes. Dit recept voeg ik er graag aan toe. Perfect voor de lunch of ontbijt en weer eens wat anders. Ik maak eigenlijk nooit een recept helemaal na. Veel leuker vind ik het om er een geheel eigen twist aan te geven. Een essiehealthylife-twist uiteraard want ik wil alsnog wel vaak gezond eten. Pinterest is perfect voor het opdoen van ideeën, ik kijk er regelmatig op en heb al heel wat ideetjes voor de komende periode opgeslagen.

ricottatoast-met-bramen
Broodpizza
Deze ricottatoast is eigenlijk een soort van broodpizza. Net als dat je een pizzabodem of een tortillawrap belegd met allerlei heerlijke ingrediënten deed ik dat ook met sneetjes brood. Het is zo eenvoudig! Ik bereidde deze toast in de airfryer, maar de oven kan uiteraard ook.

Wat heb je nodig voor 2 toasts?

  • 2 sneetjes brood naar keuze
  • Ricotta
  • 3-4 bramen per toast
  • eetlepel Parmezaanse kaas
  • 3-4 basilicumblaadjes
  • (suikervrije) honing of ander zoetmiddel naar smaak

Snij de bramen in 2-en en bestrijk de sneetjes brood met een flinke laag ricotta. Verdeel de bramen over het brood en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Verdeel er als laatste wat basilicumblaadjes overheen. Bak vervolgens in de airfryer 5-7 minuten op 180 graden. Voorverwarmen hoeft niet! Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de toast goudbruin in 17-20 minuten. Let op: de baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De broodpizza’s zijn klaar als de kaas lichtbruin is verkleurd en het brood krokant.

ricottatoast-met-bramen
(Serveer)tip
Verdeel er nog wat basilicumblaadjes overheen en besprenkel met wat honing. Serveer direct!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*