rode linzen tomatensoep

Rode linzen tomatensoep

Nu het steeds kouder begint te worden heb ik zin in comfortfood. Deze rode linzen tomatensoep is ontzettend voedzaam én lekker! Ook nog eens makkelijk te maken.

Fan van rode linzen
Ik hou ontzettend van soep, maar maak het eigenlijk te weinig. Als ik het wel maak, is het vaak op basis van heel veel groenten of rode linzen. Vaak blog ik er niet eens over, stom eigenlijk want waarom zou ik jullie niet inspireren met lekkere soeprecepten? Deze linzendahl met pompoen en deze tomaten rode linzensoep met spinazie vind je al op mijn blog. Dit keer weer een rode linzen tomatensoep, maar dan een spicy variant!

rode linzen tomatensoep
Altijd in huis
Eigenlijk heb ik de ingrediënten van deze spicy soep altijd in huis. Sinds kort ben ik enorme fan van deze patatas bravas kruiden en gooi ze werkelijk overal doorheen! Mocht je dus een Oil & Vinegar winkel in de buurt hebben neem er dan zeker een potje van mee! Maar anders kun je voor deze soep ook chilipoeder of -vlokken gebruiken of verse rode peper om het spicy te maken.

Wat heb je nodig voor 2-3 porties?

  • 100 gram rode linzen
  • 500 ml kokend water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 kleine rode punt paprika of 1 normale
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram (cherry)tomaten
  • 1 klein blikje maïs
  • peper en zout
  • 1-2 eetlepels patatas bravaskruiden *
  • (olijf)olie om in te bakken
  • optioneel: verse peterselie voor de garnering

* zie tekst boven de ingrediëntenlijst waardoor je deze zou kunnen vervangen!

Spoel de rode linzen af, snipper de ui, snijd de paprika in stukes en fruit op zacht vuur in een beetje olijfolie tot de ui glazig is en de paprika zachter word. Pers de knoflook erboven en bak kort mee. Roer de rode linzen erdoor en bak ook deze kort mee. Voeg 500 ml kokend water toe en het bouillonblokje. Laat op zacht vuur 15 minuten koken. Voeg dan de cherrytomaten, uitgelekte maiskorrels toe en een flinke eetlepel kruiden en laat nog eens 30 minuten op zacht vuur koken. Breng dan op smaak met peper en zout en wat meer kruiden als het niet pittig genoeg is. Garneer eventueel met wat verse peterselie.

rode linzen tomatensoep
(Serveer)tip
Deze rode linzen tomatensoep is vegan, maar je kunt er uiteraard ook lekkere gehaktballetjes of voor een vegetarische variant feta doorheen doen. Zo maak je je soep nog vullender! Meer soepinspiratie vind je in deze rubriek op mijn website.

Liefs Ester

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Oil & Vinegar, zie mijn disclaimer onderaan de pagina

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*