roerbak gnocchi

Roerbak gnocchi met cavolo nero

Pas geleden ontving ik een pakket met daarin onder andere gnocchi en wist niet wat ik ermee moest maken. Deze roerbak gnocchi met cavolo nero bedacht ik bij toeval. Met succes!

Vegetarisch “vlees”
Tja, dit klinkt natuurlijk heel apart…. Maar tegenwoordig heb je zoveel vleesvervangers waarbij het net lijkt of je gewoon vlees eet. Zo heb ik voor deze gnocchi met cavolo nero vleesvrije plakjes met pepperoni smaak gebruikt. Ik had nog een pakje liggen, zie deze blogpost, en het lijkt qua smaak op pepperoni…. Maar als je het net als bijvoorbeeld met spek uitbakt, lijkt het op chorizo. Erg lekker! Daarnaast is dit een perfect gerecht als je weinig tijd hebt en toch een gezonde maaltijd op tafel wil zetten.

roerbak gnocchi

Het hoeft niet vegetarisch
Je kunt uiteraard ook gewone pepperoni, salami, chorizo of ander vlees gebruiken, maar deze roerbak gnocchi met cavolo nero vraagt wel om een vleessoort met een beetje pit. Hou hier dus zeker rekening mee. En ik maakte het mezelf makkelijk dit keer en kocht bij de Appie een zak Italiaanse roerbakgroente cavolo nero. Een mix met wat andere groenten er doorheen en scheelt je schoonmaken en snijden. Timesavers die zakjes!

WAT HEB JE NODIG VOOR 2 PERSONEN

  • roerbak gnocchi
  • 300 gram gnocchi
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroente cavolo nero (400 gr)
  • 100 gram vegetarische pepperoni *
  • peper en zout 
  • (olijf)olie om in te bakken

*zie alinea hierboven voor eventuele alternatieven!

Begin met het uitbakken van de pepperoni in een beetje olijfolie. Bak een paar minuten op hoog vuur tot het knapperig begint te worden. Laat vervolgens uitbakken op een beetje keukenpapier. Doe een beetje extra olijfolie in de pan en roerbak de gnocchi ongeveer 2-3 minuten voor je de roerbakgroente erbij doet. Bak een paar minuten tot de gnocchi een beetje verkleuren en de groente helemaal gaar is. Roer er de pepperoni doorheen en breng op smaak met peper en zout.

roerbak gnocchi

(Serveer)tip
Het lekkerst is deze roerbak gnocchi als je het direct serveert, dan is de gnocchi nog wat krokant! Opwarmen de dag erna in de magnetron is niet zo’n succes (ik spreek uit ervaring haha). Volgende keer bak ik het de 2e dag of doe ik het met een beetje kaas erover in de oven of airfryer! Er staan meer lekkere makkelijke ideetjes voor het avondeten in deze rubriek of check dit bord op mijn Pinterest.

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Volg mij via Pinterest, Facebook en/of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*