Romige bietensoep

Het nieuwe jaar is aangebroken en ik merk dat ik trek heb in wat lichtere maaltijden zo na de feestdagen. Het is heerlijk om veel te eten en soms ook lekker te zondigen, maar het is ook fijn om weer “back to basic” te gaan en je normale eetgewoonten weer op te pakken.

Soepjes
Met dit weer ben ik gek op soepen. Ze zijn verwarmend, zitten boordevol groente en ze zijn ook nog eens licht verteerbaar. Ik vind rode bieten heerlijk, maar had er nog niet eerder een soep mee gemaakt, tot nu! Van deze hoeveelheid kun je ongeveer 2-3 keer eten of, afhankelijk van de grootte van de porties, 4 als je het als voorgerecht serveert.

Wat heb je nodig?

  • 6 rode bieten (ongeveer 800 gram)\
  • 1 rode ui
  • 1 grote appel
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 750 ml water
  • peper en zout
  • optioneel: ricotta en bieslook voor de garnering

Schil de rode bieten (doe plastic handschoenen aan als je geen paarse handen wil!) en de appel. Snij in kleine blokjes. Snipper de ui en bak deze 3 ingrediënten kort even op met wat olie. Doe het vervolgens met het water en de bouillonblokjes in een pan en kook ongeveer 30 minuten op zacht vuur. Pureer in een goede keukenmachine, of gebruik een staafmixer”.

romige bietensoep

Serveertip
Ik garneerde de soep met wat ricotta en geknipte bieslook, maar je kunt hier uiteraard mee variëren. Het is ook erg lekker met geitenkaas of hüttenkäse bijvoorbeeld of een scheutje (plantaardige) room of yoghurt. De soep kun je 2-3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Zo heb je lekker een voorraadje voor de komende dagen.

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*