skyr muffins met frambozen

Skyr muffins met frambozen

Wist je dat je met het eiwitrijke Skyr ook enorm lekkere muffins kunt bakken? Deze skyr muffins met frambozen zijn enorm lekker en vullen goed door de eiwitjes. Ze zijn ook nog eens suikervrij en te maken in airfryer of oven.

Wat is skyr?
Skyr (spreek uit skir) is een melkproduct uit IJsland. Je kunt het vergelijken met magere kwark wat neigt naar hangop (uitgelekte yoghurt). Het is een zeer zachte kaas, maar qua structuur lijkt het op yoghurt en daarom wordt skyr ook wel omschreven als een kruising tussen kwark en yoghurt. Ik maakte er al eens deze no-bake taart mee! Het recept van deze muffins bedacht ik voor I-KOOK keukens. Eerder al maakte ik voor hen deze proteïne pannenkoekjes Bij I-KOOK hebben ze trouwens echt mooie keukens voor ieder budget, klik anders even op de roze link voor een goede indruk!

skyr muffins met frambozen
Gezonde muffins
Het voordeel van muffins is dat je kleine tussendoortjes hebt (portiecontrole!) en je kunt deze ook nog eens makkelijk invriezen zodat je iedere dag een lekker ontbijtje of tussendoortje hebt. Ik gebruikte dit keer weer eens normale papieren muffinvormpjes en kon er 10 skyr muffins van maken. In zowel de airfyer als oven gebruikte ik wel een vormpje om het in te zetten zodat het niet teveel vervormde.

Wat heb je nodig voor 10 stuks?

  • 130 gram tarwebloem *
  • 65 gram Kristal Sweet**
  • 2 eieren
  • 150 gram Skyr
  • 40 gram gesmolten kokosolie of roomboter
  • 30 ml (plantaardige) melk
  • theelepel bakpoeder
  • ongeveer 100-125 gram (diepvries) frambozen

* voor een glutenvrije variant gebruik je glutenvrije bloem
** te vervangen voor ander zoetmiddel naar keuze

Doe alle ingrediënten, behalve de frambozen, in een kom en mix dit tot een beslag. Het wordt niet heel vloeibaar! Ik gebruikte 65 gram Kristal Sweet en naturel Skyr, maar zoet naar keuze (let op: door het bakken verliest het altijd iets aan zoetigheid). Je kunt ook vanille Skyr gebruiken, maar dan heb je minder zoetmiddel nodig. Roer als laatste de frambozen door het beslag en verdeel het mengsel over muffinvormpjes. Bak in de airfryer (voorverwarmen hoeft niet) in 12 minuten op 180 graden gaar. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op180 graden en bak ongeveer 25 minuten. Let op: de baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De skyr muffins zijn gaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant lichtbruin is verkleurd.

skyr muffins met frambozen
(Serveer)tip
Vet eventueel de vormpjes in voordat je het beslag erin giet en laat afkoelen voor je ze uit de muffinvormpjes haalt. In de koelkast blijven ze zeker 2-3 dagen goed, als je ze invriest uiteraard stukken langer. Ga jij ze maken? Enjoy!

Liefs Ester

skyr muffins met frambozen
Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met I-KOOK, zie mijn disclaimer onderaan de pagina

2 Comments

  1. Is de tarwebloem te vervangen door amandelmeel?

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*