slawraps met tofu

Slawraps met tofu

Tijdens de Kerstdagen ook (te) veel vlees of vis gegeten? Tijd voor een #friendlybalanceday met deze slawraps met tofu!

Balansdag
Soms is het fijn om na de Kerstdagen even een soort van balansdag te houden. Dit hoeft niet meteen een koolhydraatarme dag te zijn, maar een beetje opletten is vaak wel fijn. Balans gaat niet alleen om je inname van koolhydraten. Ik las zeer regelmatig een vegan/vegetarisch dagje in. Van een beetje meer stilstaan bij dierenleed en minder vlees eten is nog nooit iemand slechter geworden tenslotte 😉 Doe jij met me mee? Dan maak je kans op een leuk pakket!

slawraps met tofu

Friendlybalanceday
SoFine roept mensen op om een balansdag te houden. Even je vlees en vis aan de kant en gaan voor een vegan dag! De planning was eigenlijk op 27 december, ook wel 3e Kerstdag genoemd, maar die avond had ik nog een vriendenavondje gepland met heel veel lekker eten. Daarom besloot ik 2e Kerstdag voor de friendlybalanceday te gaan en maakte deze slawraps met tofu (Asian spiced).

Wat heb je nodig voor 10 slawraps?

  • slawraps met tofu
  • 1 pak tofu a la minute Asian Spiced *
  • 10 blaadjes little gem- of mini romaine sla
  • sojabonen
  • chilisaus
  • optioneel: beetje olie om in te bakk
  • optioneel: verse koriander

*lees hier meer over dit product!

Bak de tofu in wat olie knapperig in een koekenpan. Bakken in de airfryer kan ook! Ik bakte de tofu 8 minuten op 200 graden op de bakplaat (eventueel kan los in het mandje ook) . Scheur de blaadjes van de krop los en leg op een bord/schaal. Meng de tofu met de sojabonen en verdeel over de slablaadjes. Giet er vervolgens een beetje chilisaus overheen en garneer met de verse koriander. Heerlijk als bijgerecht bij rijst of noodles of serveer als hapje!

slawraps met tofu

Win een SoFine pakket!
Wil jij kans maken op een leuk pakket (producten van SoFine en een kookboek)? Maak een foto van je gerecht op jouw friendlybalanceday waarin een SoFine product is verwerkt, plaats er een foto van op je Instagram en gebruik de tag: #friendlybalanceday en tag @SoFine in je foto! De actie loopt tot 31 december, dan kiest SoFine zélf een winnaar. Doe je mee? Je koopt de producten bij de Jumbo.

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Pin je favoriete recepten vanaf mijn Pinterestborden of volg mij via Facebook of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Princess, zie mijn disclaimer onderaan de pagina

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*