speculaas poffertjes

Speculaas poffertjes

Er staan al veel poffertjes recepten op mijn blog, maar rond Sinterklaas kunnen deze speculaas poffertjes niet ontbreken! Ze zijn gezond, behalve de topping, maar deze kun je uiteraard weg laten 😉

Banaan poffertjes
Het eerste poffertjes recept op mijn blog? deze banaan poffertjes. Door heel veel mensen bezocht en gemaakt en ik maak ze zelf ook nog regelmatig. Ik heb de ingrediënten eigenlijk altijd in huis, ze zijn makkelijk te maken en gezond. Ik gebruikte voor deze speculaas poffertjes dus die als basis. En omdat je soms best mag zondigen at ik ze dit keer met schuddebuikjes en cappuccino pepernoten!

speculaas poffertjes
Poffertjes of pannenkoekjes
Eigenlijk zijn poffertjes kleine pannenkoekjes. Ik maak ze in een poffertjespan, maar als je deze niet in huis hebt maak dan gewoon kleine pannenkoekjes van het beslag. Vind je banaan niet lekker of zoek je een variant? Gebruik dan deze pompoen poffertjes als basis!

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe! banaan
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel boekweitmeel *
  • 1 flinke theelepel speculaaskruiden
  • (kokos)olie of roomboter om in te bakken
  • optioneel: topping

* te vervangen voor ander (glutenvrij) meel

Prak de banaan met het ei tot een papje en roer er vervolgens de meel en speculaaskruiden doorheen tot het een lobbig beslag is. Verwarm de poffertjespan en bestrijk met wat kokosolie of roomboter. Verdeel het beslag over de gaatjes in de pan bak op laag vuur tot de bovenkant begint te stollen. Draai dan om en herhaal dit tot het beslag op is.

speculaas poffertjes
(Serveer)tip
Voor de gezonde variant eet je ze gewoon zo, zonder topping. Maar soms mag je best even uitpakken dus ik zeg: lekker doen! Bestrooi met wat pepernoten/kruidnoten, schuddebuikjes of waar je op dat moment ook zin in hebt en geniet van deze heerlijke speculaas poffertjes! Voor meer Sinterklaasrecepten klik hier of pin je favorieten vanaf dit Pinterestbord.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*